galéria megtekintése

Meggondolta magát a béranya, nem adja melegeknek a gyerekét

17 komment

V. D.
NOL

„Teljesen ledöbbentem, sokkos állapotba kerültem. Ez igazi rémálom egy olyan eljárás során, mint amilyen ez” - nyilatkozta Gordon Lake, aki Thaiföldön ragadt férjével és gyerekeivel, miután a béranya nem volt hajlandó aláírni a szükséges iratokat, mondván ők nem "rendes párt" alkotnak.

Carmen januárban jött a világra, béranyától született, akinek biológialag semmi köze sincs a gyerekhez - petesejt-donort használtak a megtermékenyítéshez. A várandósság alatt semmi probléma nem volt, szülés után azokat az iratokat is aláírta a béranya, melyek lehetővé tették, hogy a kislány elhagyhassa a kórházat és szüleihez, a 41 éves amerikai Gordon Lake-hez és férjéhez, a spanyol Manuel Santos Valeróhoz költözzön.

Az útlevél-igényléshez szükséges papírokat azonban már nem volt hajlandó szignózni, mondván, nem egy "rendes" párról van szó, melegeknek pedig nem adja a gyereket.

Forrás: Facebook

 

„Virágot vittem neki. Készült egy aranyos kép is róla és a fiamról” - mesélte Lake a béranyával kapcsolatban. 10 nappal a kórház elhagyása után azonban a nő megüzente, hogy vissza akarja kapni Carment, mondván aggódik a kislány hogyléte miatt, mert fogalma sem volt róla, hogy homoszexuális párhoz kerülne a gyerek. 

„Visszaírtunk neki, remélve, hátha csak valami félreértés történt.  Megrémültünk” - nyilatkozta a Guardiannek Lake. Hat hónappal a történtek után a pár 23 hónapos, szintén béranyától, Indiában született kisfiával, Álvaróval és lányukkal Bangkokban élnek, a címüket pedig titokban tartják, félnek, nehogy elvigyék tőlük Carment. 

Forrás: Facebook

A béranya márciusban feltűnt egy thai televíziós műsorban is, ahol azt állította, nem is értette a szerződést, melyet a párral kötött, mert az angolul volt, de úgy tudta, hogy egy "átlagos, rendes" pár kapja majd meg a gyereket, és azt állította, hogy az orvosi számláit is saját maga fizette. Lake ezt határozottan cáfolja.

A béranya ügyvédje a brit lapnak azt mondta, a nő a szülés utáni napon szerzett tudomást róla, hogy meleg férfiakhoz kerül a lánya, a kórházban hagyott iratoknak köszönhetően. Ám állítása szerint nem ez az oka, hogy visszaköveteli Carment, hanem mert „soha többé nem adja oda a gyerekét pénzért másnak”.

Az ügyvéd, Verutai Maneenuchanert, azt is állítja, hogy a nő a biológiai anyja a gyermeknek, ám ezt az amerikai férfi szintén cáfolja, mint mondja, dokumentumokkal tudja igazolni ezen állítás valótlanságát. Lake megkérdőjelezi azt is, hogy a nő nem tudott homoszexualitásukról, hiszen a pár közölte ezt az információt a közvetítő céggel, a New Life-fal, amely azonban a tavalyi botrányok után bezárt.

Thaiföld népszerű béranya-kereskedelmi központ volt, a meleg házaspár is a kedvező körülmények miatt választotta. Azóta a helyzet némiképp változott, februárban a parlament megszavazta azt a jogszabályt, amelynek értelmében akár tízéves börtön is járhat a béranyaságért,  és az új törvény szerint külföldiek nem bízhatnak meg béranyákat, és tilos a közvetítői tevékenység is. Így a New Life is lehúzta a rolót.

A jogszabály-módosításra azután került sor,  hogy kiderült, hogy egy ausztrál házaspár csak a thai béranya által világrahozott egészséges kislányt vitte magával, a Down-szindrómás, szívbeteg ikerfiúról lemondott. Tovább borzolta a kedélyeket, hogy az ausztrál férfit, David Farnellt a '90-es években elítélték két, tíz év alatti gyermek molesztálásáért, ezért a hatóságok vizsgálatot is indítottak a férfi ellen, hogy felmérjék, Gammy, a beteg kisfiú ikertestvére biztonságban van-e a szülőknél.

A New Life egyik alapítója, Mariam Kukunashvili e-mailben annyit írt a Guardian megkeresésére, hogy minden úton-módon próbálnak segíteni az amerikai férfi családjának, és megjegyezte, hogy a béranya mindenről tudott, a szerződése is két nyelven íródott - minden szavát értette. Hozzátette ugyanakkor, hogy Lake-ék nem követték a cég tanácsait, és a helyzet most már "nehezen kezelhető".

Forrás: Facebook

Az elkeseredett férfi férjével új ügyvédet fogadott, és a hónap folyamán bírósághoz fordulnak Carmen teljes felügyeleti jogáért. A per költségeit a Fundly nevű adománygyűjtő oldal segítségével, közösségi adományokból finanszírozzák. Eddig 246 adakozónak hála összesen 24 175 dollár gyűlt össze.

Az azonos neműek házasságát a thai hatóságok ugyan nem ismerik el, de bíznak benne, hogy számukra kedvező ítélet születik majd. Addig pedig sűrűn költöznek, rettegve attól, hogy a béranya, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra, egyszer csak feltűnik és elviszi a kislányt.

Noha nagyon szeretnének márhazatérni Spanyolországba, próbálnak normális életet élni a thai fővárosban: Carmennek már két foga van, Álvaro pedig rajongva szereti kishúgát.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.