galéria megtekintése

Felgyújtotta magát egy férfi a japán szuperexpresszen

0 komment

NOL

Ketten meghaltak a japán Sinkanzen vonaton, miután az egyik utas felgyújtotta magát – számolt be az NHK.

A Tokióból Oszakába tartó szerelvényen körülbelül ezren utaztak. Az eset helyi idő szerint 11:30-kor történt, amikor a vonat Yokohama és Odavara között haladt. Odavara közelében húzták meg a vészféket. A  vonat első kocsijában, a mosdó közelében egy férfi benzint locsolt magára és meggyújtotta – mondta a Japán Vasút szóvivője a BBC-nek.

Füst gomolyog a Sinkanzen expresszből
Füst gomolyog a Sinkanzen expresszből
REUTERS/Japan Meteorological Agency

A tűzoltóság szerint legalább hat másik utas is megsérült. A Tokió-Oszaka vonalon közlekedő minden vonatot leállították. A hatóságok nem közöltek részleteket arról, hogy mi indokolta a férfi tettét, de öngyilkosságként kezelik az esetet.

 

A Kyodo hírügynökség a közlekedési hatóságok tájékoztatására hivatkozva azt közölte, hogy a mozdonyvezető megpróbálta eloltani a tüzet. A másik halálos áldozatot, egy nőt a kocsi másik felében találták meg. Többen füstmérgezést szenvedtek az utasok közül.

Fotó: Toru Hanai / Reuters

Egy tévéfelvételen látható, ahogy a mentőcsapatok kihozzák a vonatból az embereket, és hordágyon viszik át őket a síneken. A helyi TV az álló vonatról mutatott képeket, amelyben füst gomolygott.

Az incidens hatalmas sokkot okozott Japánban, mivel a szigetország híresen biztonságos, a Sinkanzen pedig a világ legbiztonságosabb vonata. Ötvenéves fennállása alatt egyetlen haláleset sem történt még.

Rendőrök cipelik az utasok poggyászait a tragédia után
Rendőrök cipelik az utasok poggyászait a tragédia után
Toru Hanai / Reuters

Japánban azonban nem ritkák az öngyilkosságok, különösen a fiatal férfiak körében. Tavaly ismét itt volt a legmagasabb azok száma, akik véget vetettek életüknek. A 20 és 44 év közötti férfiak körében mára ez a vezető halálozási ok.

Fotó: Toru Hanai / Reuters

Szintén komoly múltra tekint vissza az is, hogy valaki tiltakozásul felgyújtja magát. Tavaly Tokió központjában, egy parkban gyújtotta fel magát egy férfi. A kormány azon terve ellen tiltakozott, hogy Japán háború utáni pacifista alkotmányát megváltoztassák.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.