galéria megtekintése

Cipőfűző az Európai Bíróságon

Diszkrimináció

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 14. számában
jelent meg.


Pócs Balázs
Népszabadság

Igenis le tud hajolni, hogy bekösse a gyerekek cipőfűzőjét – bizonygatja a 160 kilós Karsten Kaltoft. Nem büszkeségből mondja ezt a dán gyermekgondozó: immár az Európai Bíróságon próbálja bebizonyítani, hogy a kövérsége miatt bocsátotta el őt Billund város önkormányzata.

Karsten Kalto   azt szeretné, hogy az elhízást nyilvánítsák fogyatékosságnak
Karsten Kaltoft azt szeretné, hogy az elhízást nyilvánítsák fogyatékosságnak
Niels Aage Skovbo

Még a földre is le tud ülni, hogy a gyerekekkel játsszon, vagyis – nyilatkozta a BBC-nek – a túlsúly nem akadályozza a munkájában. Tizenöt év után azzal az indokkal mutattak neki ajtót, hogy egyre kevesebb a gyermek, de Kaltoft meggyőződése, hogy a testi méretei miatt fosztották meg az állásától. Az uniós bíróság ítélete precedensértékű lehet. A gyermekgondozó nemcsak azt szeretné, hogy mondják ki, a diszkriminációt tiltó EU-joganyag az elhízásra is vonatkozik, hanem azt is: nyilvánítsák a túlsúlyt fogyatékosságnak. Ennek pedig Európa-szerte következményei lehetnek.

– A magyarországi szabályozás szerint a munkavállalónak megfelelő képességekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy meghatározott munkaköri feladatot ellásson. Ez nemcsak a szakmai képesítésre, hanem a munkakörhöz szükséges fizikai feltételekre is vonatkozhat – magyarázza lapunknak Szűcs László ügyvéd. Két példát is említ: egy sofőrnek legyen jó látása, egy bányásznak jó fizikuma. Az óvónői feladatok ellátásához nem kell ugyan speciális fizikum, ám ekkor is előfordulhat, hogy egy bizonyos képesség elvesztése okul szolgál a felmondásra.

 

Figyelemre méltó lesz a luxembourgi taláros testület döntése azért is, mert az elhízás egyre gyakoribb probléma Európa-szerte és az Egyesült Államokban. Amerikai bíróságok többször is igazat adtak már munkavállalóknak, akik azt állították, hogy a kövérségük miatt rúgták ki őket.Mint a The Guardian brit napilap emlékeztet, egy 305 kilós texasi munkásnak 55 ezer dollár kártérítést ítéltek meg, amiért elvesztette az állását.

– Pontosan meg kell jelölnie a munkaadónak, hogy milyen képességet tart fontosnak, és ezt konkrét munkaköri feladat ellátásához is kötnie kell – válaszolja a Népszabadság kérdésére a munkajoggal foglalkozó ügyvéd. Túlsúly miatt keletkező jogvitával még nem találkozott, az esetek többségében látásromlás vagy valamilyen testi tulajdonság megváltozása vezet a munkaviszony megszüntetéséhez (közös megegyezéssel vagy elbocsátással). Az ügyfelei között volt már olyan ápolónő, aki egy munkahelyi baleset következtében maradandó egészségügyi károsodást szenvedett, és végül ez vezetett a munkaviszony megszűnéséhez. Ilyenkor vizsgálni kell azt is, mennyire lényeges munkafeladatot nem tud ellátni valaki: az ápolónőnél a maradandó fogyatékosság a betegek ellátásában akadályozta, így valóban képtelen volt dolgozni, a cipőfűző bekötése viszont kisebb feladatnak tűnik.

Annyi segítséget nyújtott a városi önkormányzat Karsten Kaltoftnak, hogy három hónapig fizette neki az edzőtermet. Próbálkozott is a gyermekgondozó a rendszeres testmozgással, de a látványos eredmény elmaradt.

Ha sikerül az elhízást fogyatékossággá nyilváníttatnia, ez gyakorlati következményekkel is jár majd (az Európai Bíróság határozatai minden EU-tagállamban kötelező érvényűek). A munkáltatóknak kötelességük lehet például megfelelő ülőhelyeket vagy külön parkolóhelyeket biztosítani a túlsúlyos alkalmazottaknak. Magyarországon már most is létezik a rehabilitációs munkavállaló fogalma, ehhez legalább negyvenszázalékos egészségcsökkenést kell igazolni.

– Az ilyen munkakörben a munkaadó köteles az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit (a rehabilitációs státuszra tekintettel) megteremteni, mondjuk a lépcsők vagy a mellékhelyiségek kialakításakor – teszi hozzá Szűcs László.

Az egyenlő bánásmódról idehaza a munka törvénykönyve és külön jogszabály is rendelkezik, panasszal az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz lehet fordulni. Csakhogy az efféle panaszok hátterében rendszerint nemzetiség miatti vagy férfiak és nők közötti diszkrimináció áll, nem pedig valamely testi képesség miatti megkülönböztetés. Kaltoft ebből a szempontból is történelmet írhat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.