hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
A fekete leves
Pár hónappal ezelőtt eltűnt az ízlelési képességem. Pokoli kizárólag az étel anyagát érezni. Most, hogy teljesen visszatértek az ízek, kipróbáltam pár órára, milyen, ha egy másik érzékszerv, a látás esik ki, és bőséges helyet ad a hallásnak, a szaglásnak, a tapintásnak és az ízlelésnek. A vártnál sokkal jobban sikerült. A Láthatatlan Kiállítás Láthatatlan Vacsoráján jártunk.
Szemere Katalin
2010. július 21.
Archívum
gasztronómia
Európai fúzió
Az Alagút felett üldögélve mintha kiszakadtunk volna a város forgatagából: a Manna különös adottságú hely. Európai fúzió: az olasz, a francia és a magyar konyhát próbálják ötvözni.
2010. július 16.
Utazás
gasztronómia
Vizezik a sört?
Hazai gasztrobloggerek kóstolták végig egy kőbányai sörgyár termékeit. Közben annak is utánajártunk, hogy milyen korcsolyán csúszik a legjobban, vizezheti-e a gyanútlan fogyasztón meggazdagodni vágyó csapos, ellenőriztük vannak-e alkoholmámorban fetrengő rágcsálók a gyártószalagok alatt. Készítette: [url=http://www.noltv.hu/search/?w=cikk&find=novinsz]Novinszki Tamás[/url], Puska Tamás
2010. július 15.
Videó
gasztronómia
Receptek meggyszezonra: tejespite és leves
A klasszikus tejespitét nyár közepén meggyel dobjuk fel!
2010. július 15.
Mozaik
gasztronómia
19-re lapot...
Vár, Fortuna utca, terasz, kényelmes székek, napsütés, nyüzsgő külföldiek, jól öltözött, mosolygós pincérek. Szívesen csöppenünk be egy könnyed, modern, magyaros ebédre.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A Michelin-csillag fénye
Talán már nincs olyan étterembe járó Magyarországon, aki ne tudná, hogy a Ráday utcai étterem megkapta a világ egyik vezető étteremajánlójának kitüntetését.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A hecsedli mennybe megy
Kívülről annyira észrevétlenül bújik meg a Király utca közepén, hogy szinte elsétál mellette az ember, ha nem figyel eléggé.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A konyhán a sor...
Szinte tapintható a múlt, a helynek fantasztikus kisugárzása van, ami már annyiszor és annyi embert ejtett ámulatba. Elég végigvonulni a süppedős szőnyeggel borított helyiségen, ahol, mint az angol királyi gárdisták, állnak a fával burkolt oszlopok.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A legjobb helyek, a legjobb alkalmak
Az étteremválasztás összetett feladat: kivel mennénk és milyen alkalomból. Találunk-e csendes asztalt, ahol akár egy jegygyűrűt is át lehet nyújtani – erre a kérdésre még az asztalfoglalás előtt tudnunk kell a választ. Ehhez nyújthat segítséget alábbi szelekciónk.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A világ legjobb éttermei
Napjaink legjobb éttermeinek felkutatásához különböző fajsúlyú, de többékevésbé hiteles kalauzokat és listákat hívhatunk segítségül. Ezek közül is a legpatinásabb a konyha, az étel minőségét csillagokkal értékelő Michelin. A maximális három elérése nem sok étteremnek sikerül. A Vörös Kalauz legújabb New York-i kiadványa mindössze öt ilyen vendéglátóhelyet nevez meg: Daniel Boulud éttermét (Daniel), a Jean Georges-t, a Le Bernardint, a Masát, valamint Thomas Keller Per Séjét, akinek a The French Laundryja is a legjobbak közé tartozik.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Ami jár, az jár
A budapesti Osteria a Fausto’s kistestvére.Valamikor itt, a Dohány utcában próbálgatta szárnyait signore Fausto Di Vora, és hosszú évek munkája után, a gourmet közönség legnagyobb örömére, néhány utcával arrébb igazi csúcséttermet is nyitott. Így a kistestvér, az „út menti fogadó”, azaz osteria azt adhatja, ami a lényege: a bizonyítási kényszertől megszabadulva az olasz esszenciát, a mediterrán lazaság, könnyedség ízvibrációit.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Azonnali pálinka
Nem olyan hely ez, amelyre országjárás közben véletlenül rátalál az ember. De ha egyszer odatalált, valószínűleg hamarosan vissza is talál ide.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Biztos vonalvezetés
A Gerbeaud Ház éttermének felívelése mögött a konyhát vezető Szulló Szabina és Széll Tamás áll. A fiatal pár(os) a külföldön megismert színvonalat igyekszik meghonosítani a régi falak közt.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Corso – ízek utcája
Pécs sétálóutcájában, a Nemzeti Színház tőszomszédságában az Enoteca Corso étterem új séfet szerződtetett tavasszal. A váltást, úgy tűnik, sikerrel vette a konyha.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Családban az erő
A nyolcadik kerületnek erre a részére, a dísztelen Mosonyi utcába leginkább csak akkor vetődik az ember, ha célirányosan Rosensteinék vendéglőjébe tart.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Csodaszarvas?
Több mint háromszáz éve működik étteremként, ami azt is feltételezi, hogy folyamatos megújulásra van szükség. A legutóbbi 2009 őszén kezdődött, amikor a Lou Louból és a Csalogányból ismert Mogyorósi Gábor vette át a konyhát.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Díszlet nélkül
Az ország legjobb kínai étterme a kevéssé ismert Telepy utcában húzódik meg, a Ferencváros szívében, az Üllői útról egy sarokra. Névadója és tulajdonosa a televízióból jól ismert, mindig mosolygó Wang Quiang mester.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Dűlők között
A Sárga Borháznak szép, hívogató a neve. Nézi az ember a neten a délutáni napsugarak fényében fürdő barátságos épületet a domboldalon, ahová hűsítő fehérborok után kutatva tér be a látogató, és rögtön kedvet kap egy kiránduláshoz Tokaj-Hegyaljára.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Egy nyelvet beszélünk
A Váci utcában kirí a környezetből igényes megjelenésével a Babel Delicate portálja. Letisztult vonalakat, eleganciát sejtet, és nem is okoz csalódást a belépés után sem. Igényes dizájn, diszkrét fények, kifinomult egyszerűség honol.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Egyértelmű vonzódás
Már az étterem előtt álló autóparkból is látszik, hogy a hely a rózsadombi elit kedvelt találkozóhelye.
2010. július 15.
Archívum
47
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól