hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Spanyolország
Mégsem károsak az olajban sült étkek
Mégsem károsak az egészségre az olajban sült ételek, de csakis akkor, ha olíva- vagy napraforgóolajban készültek - állítják spanyol kutatók 40 ezer főre kiterjedő vizsgálatuk alapján.
Veres Dóra
2012. január 25.
Mozaik
gasztronómia
Nyaljuk a polipot, szopogassuk a felkiáltójelet!
Az egyik pesti bérház udvarában 100 éves családi hagyomány szerint készítik a cukorkákat egy kézműves műhelyben, sőt, a nyalóka szabadalmi oklevelét is ők őrzik - ha nem is a polip ízűét. Megnézzük, hogyan rejtenek felkiáltójeleket a cukorkákba, hogyan selymesítik, csavarják, metszik és törik az alapanyagot. Bátrabb nézőinknek cukorkafőző-alapok a videó végén.
2012. január 20.
Mozaik
gasztronómia
Nyaljuk a polipot, szopogatjuk a felkiáltójelet
Az egyik pesti bérház udvarában 100 éves családi hagyomány szerint készítik a cukorkákat egy kézműves műhelyben, sőt, a nyalóka szabadalmi oklevelét is ők őrzik - ha nem is a polip ízűét. Megnézzük, hogyan rejtenek felkiáltójeleket a cukorkákba, hogyan selymesítik, csavarják, metszik és törik az alapanyagot. Bátrabb nézőinknek cukorkafőző-alapok a videó végén.
2012. január 20.
Videó
Németország
Alkoholmentes sört fogyaszthattak a sumérok
Míg az ősi ékírásos szövegek, valamint az edényekben talált maradványok arra utalnak, hogy Mezopotámia lakosai kedvelték a gabonafélékből előállított erjesztett italt, gyakorlatilag semmit sem lehet tudni arról, hogyan állították elő a sumér sörféleséget - elképzelhető, hogy az nem is tartalmazott alkoholt.
Veres Dóra
2012. január 19.
Mozaik
gasztronómia
A magyarok a vörösbort szeretik
A vörösbort kedvelik leginkább a magyar borfogyasztók, és főként otthoni fogyasztásra vásárolnak kedvenc italaikból.
Veres Dóra
2012. január 16.
Mozaik
gasztronómia
Roppan a kolbász, rezeg a fejhús - hentesnél enni élvezet
Gasztronómiai sorozatunk házigazdái Máté Dániel "hentesszakértõvel", a "Hentesnél evők baráti köre" Facebook-csoport alapítójával kóstoltak bele a legjobb meleghúsokba a főváros három hentesénél...
2012. január 13.
Archívum
gasztronómia
A legjobb meleghúsok a hentesnél
Gasztronómiai sorozatunk házigazdái Máté Dániel "hentesszakértővel", a "Hentesnél evők baráti köre" Facebook-csoport alapítójával kóstoltak bele a legjobb meleghúsokba a főváros három hentesénél... Készítette: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Takács Mária
2012. január 13.
Videó
gasztronómia
A legjobb húsfalatok - fővárosi hentes-túra
Gasztronómiai sorozatunk házigazdái Máté Dániel "hentesszakértővel" a főváros legjobb húsait rejtő henteseihez tértek be, és próbálták ki a finom falatokat. A videóba három helyszín fért, Budapesten azonban 77 hentes található! Készítette: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Takács Mária
2012. január 13.
Videó
gasztronómia
A legjobb budapesti hentesek
Gasztronómiai sorozatunk házigazdái Máté Dániel "hentes szakértővel" járták végig a főváros legjobb húsboltjait és próbálták ki a legjobb falatokat. A videóba három helyszín fért, Budapesten azonban 77 hentes található! Készítette: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Takács Mária
2012. január 13.
Videó
alkohol
Jéggel keverni szentségtörés
Kevesen tudják, de a whiskyk malátázó épületeinek teteje azért pagoda alakú, hogy a folytonosan zuhogó skót eső ne ártson a füstölés alatt álló árpamalátának. Azt még kevesebben tudják, hogy a lepárlók többsége azért települt vízpart mellé, mert a gyártósor hűtéséhez és a párlat hígításához állandóan friss vízre volt szükség.
Szalay Tamás Lajos
2012. január 07.
Mozaik
gasztronómia
Mit kezdjek a hurmámmal?
Mautner Zsófia négyféle ételt is készít datolyaszilvából: nyersen szeleteli a salátához, grillezi a kecskesajtos pirítóshoz, pépesíti a garnélához, joghurtban áztatja a desszerthez. Jó étvágyat!
2012. január 06.
Archívum
gasztronómia
Mit kezdjek a hurmámmal?
Mautner Zsófia négyféle ételt is készít datolyaszilvából: nyersen szeleteli a salátához, grillezi a kecskesajtos pirítóshoz, pépesíti a garnélához, joghurtban áztatja a desszerthez. Jó étvágyat!
2012. január 06.
Videó
rivalda
Nem champagne, de a miénk
– Nézze a seprőt! Dolgozik a pezsgő! – mutatja budafoki pincéjében Szentesi József egy jófajta palackon. Ötszáz fér ebből egy konténerbe, a konténerek pedig tucatjával sorakoznak – összesen 70-80 ezer palack nyugszik a pince mélyén, fekve vagy nyakkal lefelé.
Szőcs László
2011. december 31.
Mozaik
gasztronómia
Durran a pezsgő, melegszik a blini
2011. december 30.
Mozaik
parti
Hideg pezsgő, forró blini
Mautner Zsófia kedvenc parti ételét készíti szilveszterre, a burgonyás blinit. A videó alatti kommentekhez írja meg Ön is, mit sütött, főzött vendégeinek! A legjobb ötlet beküldője a Baldaszti's-nál reggelizhet, vagy ebédelhet!
2011. december 30.
Videó
gasztronómia
Könnyű és különleges karácsonyi menü
Mautner Zsófia egy zöldséges-halas főételt mutat nekünk, desszertnek pedig egy ugyancsak hamar és könnyen elkészíthetõ karamellás-kaukkfüves narancsot. Jó étvágyat!
2011. december 24.
Mozaik
rivalda
Csípd meg a szálkát!
Ha karácsony, akkor hal. Általában ponty – halászlének, rántva vagy rácosan –, ritkábban harcsa vagy süllő, még ritkábban pisztráng.
Szabó Edit
2011. december 24.
Mozaik
gasztronómia
Könnyű és különleges karácsonyi menü
Mautner Zsófia egy zöldséges-halas főételt mutat nekünk, desszertnek pedig egy ugyancsak hamar és könnyen elkészíthető karamellás-kaukkfüves narancsot. Jó étvágyat! Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2011. december 23.
Videó
rivalda
A franciák krémje
Kinek ne aranyozná be a napját egy kis libamájjal töltött kacsanyak? Vagy némi bazsalikomos zöldparadicsomkrém, húsra önthető libamájszósz, kacsakolbász, homárleves, esetleg áfonyás limonádé?
Pócs Balázs
2011. december 17.
Mozaik
gasztronómia
Miért ne pontyot együnk karácsonykor?
2011. december 16.
Mozaik
36
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól