hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Répatorta? Van!
2014. február 20.
Mozaik
gasztronómia
Sokmagos répatorta
Több benne a zöldség, mint a liszt, tartalmas, omlós, igazi téli finomság Kaldeneker György sokmagos répatortája - vagy répamuffinja, ha reggelire, uzsonnára szeretnénk péksüteményt.
2014. február 20.
Videó
gasztronómia
A magyar vörös potenciálja
Ellátogattunk egy szakmai tesztre, melynek témája a magyar vöröseink potenciálja volt. A téma gyakorlati részébe két ikonikus hazai vörösbor több évjáratának megkóstolásán keresztül nyerhettünk mélyebb betekintést.
2014. február 18.
Mozaik
rivalda
Sajtos hajó a kemencéből
Végy 15 dekagrammnyi kelt tésztát, formáld hajó alakúra, szórj rá bőven sajtot – akár 20 dekányit egy adagra –, és tedd be a 350 fokra felfűtött kemencébe! Amikor a tészta megsült, 'körbenőtte' a megolvadt sajtot, üsd rá egy tojás sárgáját, majd fél percre told vissza a sütőbe, és miután kivetted, tégy rá egy kis vajat! Aztán a forrón tálalt tésztából falatnyi darabokat tördelve kell kimártogatni a tojással, vajjal összekevert sajtot.
Poór Csaba
2014. február 16.
Mozaik
gasztronómia
Így készül a tökéletes kakaós csiga
Juhász Mihály, egykori jogász, az egyik csúcspékség, a Jacques Liszt vezetője felülírja a régi családi recepteket és megmutatja, hogyan készül az igazi, omlós kakaós csiga. A lényeg, mint mindig, most is a részletekben rejlik.
Gergely Márton
2014. február 13.
Mozaik
gasztronómia
Belevaló kakaós csiga
Juhász Mihály, egykori jogász, az egyik csúcspékség, a Jacques Liszt vezetője felülírja a régi családi recepteket és megmutatja, hogyan készül az igazi, omlós kakaós csiga. A lényeg, mint mindig, most is a részletekben rejlik.
2014. február 13.
Videó
gasztronómia
Nem lát, de jól főz
2014. február 06.
Mozaik
Franciaország
Michelin-csillagos gyorskaja a párizsi utcákon
Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni.
Veres Dóra
2014. február 05.
Mozaik
Miskolc
A legőszintébb étel
Nem tudni, hogy a magyar kocsonya Miskolcon született-e, de azt sem, hogy nem. Következésképpen: igen – vallják a miskolci lokálpatrióták.
Bárkay Tamás
2014. február 04.
Mozaik
Kína
Beköszöntött a ló éve
Idén január 31-én kezdődött a ló éve és ezzel az év eleji ünnepi időszak az ázsiai térségben. Kínában szemkápráztató utcai tűzijátékokkal, fülsiketítő petárdadurrogtatással köszöntötték a több évszázados hagyománynak megfelelően a holdnaptár szerinti új évet, Szingapúrban pedig a karnevál jellegű Chingay Parad keretén belül bűvészek, zsonglőrök, táncosok vonultak fel tradicionális zenére. Nem kell azonban Ázsiába utazni ahhoz, hogy részesei legyünk az ünnepélyeknek, itthon is kaphatunk egy kis ízelítőt a Kínai Újévből.
Veres Dóra
2014. február 03.
Mozaik
gasztronómia
Nincs népszerűbb Feri krumplifőzelékeinél
Egy tipikus téli főzeléket frissít fel Feri, a főzelékes: citromos-petrezselymes burgonyafőzeléket készít sajtos pattogatott kukoricával.
2014. január 30.
Mozaik
internet
Koreai gasztro-exhibicionizmus
Különféle ínycsiklandó fogások sorakoznak egymás mellett. A fiatal dél-koreai lány asztalhoz ül, bekapcsolja a számítógépét, a webkameráját, majd szépen, lassan nekilát az étkezésnek. Ezrek nézik, ahogy eszik, és ezzel havi 9000 dollárnak megfelelő összeget keres.
Veres Dóra
2014. január 28.
Mozaik
gasztronómia
Gyergyói leves a legendás Kövi Pál nyomán
2014. január 23.
Mozaik
Erdély
Gyergyói leves
Mautner Zsófia a magyar konyha sokszínű örökségéből válogat, most Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvéből a gyergyói levest főzi meg. Kicsit könnyít rajta, de a lényeg marad: tartalmas leves füstölt csülökkel, aszalt szilvával és kaporral.
2014. január 23.
Videó
gasztronómia
Kalóriaszegény, ízgazdag
Csak kalóriában szegény, de ízekben gazdag Mautner Zsófi csípős-édes tonhalsalátája. Az is kiderül, a rögbin kívül mire lehet használni a pomelót, és hogyan készíthetünk alapöntetet csípős, édes, savanyú és sós ízanyagokkal.
2014. január 16.
Mozaik
gasztronómia
Az igazán jó kenyér titkai
2014. január 09.
Mozaik
rivalda
Fű az íz
„A férfiak szeretik, mert vele akarnak lenni. A nők szeretik, mert olyanok akarnak lenni, mint ő.” Találóan jellemezte a The Guardian brit napilap Nigella Lawson televíziós sztárszakácsot – aki valójában nem szereti, ha sztárszakácsnak hívják.
Pócs Balázs
2014. január 04.
Mozaik
gasztronómia
Újabb botrány Nigella Lawson körül
A világszerte ismert és népszerű tévészakács - akinek édesapja, Nigel Lawson a tavasszal elhunyt Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök pénzügyminisztere volt az 1980-as években - eredetileg a vád tanújaként jelent meg többször is az elmúlt hetekben a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeseinek csalási pere folyt.
Puskás Anikó
2013. december 23.
Mozaik
rivalda
Verhetetlen patkó
A legtöbb magyar családban elképzelhetetlen, hogy bármi valaha is felválthatná a jó öreg pontyhalászlé-rántott pontypatkó kombót.
Bárkay Tamás
2013. december 23.
Mozaik
gasztronómia
Karácsonyi puncs kicsiknek és nagyoknak
Puncsot készíteni nem túl bonyolult, pillanatok alatt elkészül, és nem is kell hozzá különleges alapanyag. Mai cikkünkben négy receptet osztunk meg olvasóinkkal.
Veres Dóra
2013. december 22.
Mozaik
13
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól