hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Chili a szembe”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
noltv
A hét főzeléke: megint elszállt Feri fantáziája
Feri, a főzelékes idei őszi gasztroőrülete: gyümölcs a zöldségfőzelékben. Szatmári Ferenc csodás ebédet készít a gangon, édes-savanyú csicseriborsó-főzeléket karamellizált mangóval és céklával.
2014. szeptember 25.
Mozaik
Chili a szembe
Málnás-kapros vargabéles
Mautner Zsófia erdélyi recept alapján készült vargabélessel búcsúzik a Noltv nézőitől. A tejfölös, túrós, tojásos masszával összekevert cérnametélt az ő verziójában szuflészerű, az eredetinél habosabb, lágyabb.
2014. szeptember 18.
Videó
noltv
Zsidó vacsora, de nem úgy, ahogy mi ismerjük
A Zsidó Nyári Fesztivál keretében a Courtyard Marriott City Center éttermében Mautner Zsófia Jeruzsálem címmel rendezett vacsoraestet. A menüt a jeruzsálemi Mahne Yehuda piac és az egyik kedvenc szakácskönyve Yotam Ottolenghi kötete ihlették. Volt hummusz, kubbeh leves és künefe.
2014. szeptember 11.
Mozaik
gasztronómia
Tényleg lehet jó egy cukormentes torta?
A Nándori Cukrászda "Csokis kaland"-ja nyerte idén a "Magyarország Cukormentes Tortája" versenyt. A Magyar Ízek Utcáján mi is megkóstoltuk a csokis, marcipános, meggyes tortát, mely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre.
2014. augusztus 21.
Mozaik
gasztronómia
Egy édes kis francia
A francia konyha klasszikus desszertje a csokis tarte linzertésztával, csoki ganache-sal. Ijesztően hangzik? De nem vészes. Juhász Mihály, a Jacques Liszt kézműves pékségből megmutatja, hogyan készíthetjük el otthon, nem túl bonyolultan. Pedig még cartousche is kell hozzá.
2014. augusztus 08.
Mozaik
gasztro
Így készül a bazsalikomos paradicsomlekvár - Videó
Kicsit édes, nagyon bazsalikomos paradicsomlekvárt főz Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója. Ebből lágy kecskesajthoz, sajtos szendvicsekhez, pecsenyékhez, hideg sültekhez, de akár a rántotta mellé is kanalazhatunk. A paradicsomgőztől ihletett állapotba kerülő mester azt is végiggondolja, hogyan főzne bloody mary lekvárt.
NOL
2014. július 24.
Mozaik
Chili a szembe
Bazsalikomos paradicsomlekvár
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója kicsit édes, nagyon bazsalikomos paradicsomlekvárt főz, melyből lágy kecskesajthoz, sajtos szendvicsekhez, pecsenyékhez, hideg sültekhez, de akár a rántotta mellé is kanalazhatunk. A paradicsomgőztől ihletett állapotba kerülő mester azt is végiggondolja, hogyan főzne bloody mary lekvárt.
2014. július 24.
Videó
Chili a szembe
Tárkonyos őszibaracklekvár
Szokatlanul nagyszerű párosítás Kaldeneker György legújabb receptje: a tárkonyos őszibaracklekvár, melyet kanalazhatunk fagyira, palacsintára, de a sült csirkére, grillezett pecsenyékre is. A lekvármester azt is elárulja, még mi passzol az őszibarackhoz, amiből amúgy ritkán szoktunk lekvárt főzni.
2014. július 17.
Videó
gasztronómia
Hogy kerül a pálinka a baracklekvárba?
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója pálinkával és dinnyével készíti a baracklekvárt. A zöld és a sárga szín jól mutatnak az üvegben, az édes ízt egy kis citromlével ellensúlyozzuk. Ha a gyereket ki bírjuk hagyni a buliból, akkor az élvezeteket pálinkával fokozhatjuk. A lekvárt tartósítószer nélkül rakjuk el, természetesen.
2014. július 10.
Mozaik
gasztronómia
Karfiol? Csakis sütve, zöldfűszeres-tojásos mártással
A karfiol sütve a legfinomabb, ha egyszer kipróbálják, soha nem fogják más módon készíteni, állítja Mautner Zsófia. Ismét régiszakirodalombnól, a Képes budapesti szakácskönyvből újít meg egy receptet: sült karfiolt készít ropogós, újhagymás, kicsit ecetes, tojásos mártással.
2014. június 26.
Mozaik
gasztronómia
Sült karfiol zöldfűszeres-tojásos mártással
A karfiol sütve a legeslegfinomabb, ha egyszer kipróbálják, soha nem fogják más módon készíteni, állítja Mautner Zsófia. Ismét régi szakácskönyvből, a kifejezetten "magyar ízlésre" készült, Képes budapesti szakácskönyvből újít meg egy receptet: zöldséges ételében a sült, karamellizálódott karfiol intenzív, kicsit édeskés ízét tökéletesen ellensúlyozza a ropogós, hagymás, kicsit ecetes, tojásos mártás.
2014. június 26.
Videó
gasztronómia
Pöszmétés húsgombóc
Ismét régi receptet újít fel Mautner Zsófia, most Simon Elemérné Bolemán Ilona Eredeti kunsági szakácskönyvéből készíti a pöszmétés húsgombócot. Friss, kicsit édes, kicsit savanyú
2014. június 12.
Videó
chili a szembe
Rakott krumpli, marcipános kolbásszal
A Gourmet Fesztiválon idén is összejöttek a legjobb magyar éttermek, Mautner Zsófi és Szemere Katalin a legjobb desszerteket kutatták fel, megkóstolják Rosenstein madártejét, a Gusteau barnavajas házi pitéjét, az Ikon édes rakott krumpliját, a Costes rákóczi túrósát, a Bábel feketeerdő-variációját és a Lamareda bodzás sajttortáját.
2014. június 05.
Videó
gasztronómia
Kenyérlángos, Nagy-Magyarország szakácskönyvéből
Az 1902-ben jelent meg 'Emma asszony szakácskönyve', melyet Ignotus, a Nyugat folyóirat főszerkesztője szerkesztett, ebből a Kapros-túrós kenyérlángost süti meg Mautner Zsófia.
2014. május 29.
Videó
gasztronómia
Az egyik legjobb étterem az autópálya mentén
Mit tud az a hely, amelyik öt év alatt kétszer is megkapta a legjobb autópálya-étteremnek járó oklevelet? Szakály Attilát, az Albapark étterem vezetőjét kérdezzük.
2014. május 22.
Videó
gasztronómia
Rakott krumpli sztárséfektől
Hogyan készítik a rakott krumplit Magyarország Michelin-csillagos sztárséfjei? A Gourmet Fesztivált beharangozó exkluzív sajtó-gasztroeseményén megnéztük Széll Tamás (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), és Miguel Rocha Vieira (Costes) saját rakottkrumpli-variációit.
2014. május 15.
Videó
Chili a szembe
Tripla epres-habos torta
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal egy igazi szezonális desszertet, a szamóca lepényt választja Kugler Géza Házi Cukrászat című, 1800-as évek végén megjelent könyvéből.
2014. május 08.
Videó
Chili a szembe
Tripla eper-habos, az torta
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal egy igazi szezonális desszertet, a szamóca lepényt választja Kugler Géza Házi Cukrászat című, 1800-as évek végén megjelent könyvéből.
2014. május 08.
Videó
libamáj
Fűleves, pirított libamájjal
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet elevenít fel, ezúttal Rézi néni Szegedi szakácskönyvéből, a fűlevest újítja meg: liszt nélkül és rántott pontyfej helyett pirított libamájjal készíti.
2014. május 01.
Videó
Cigány
Káposztás tuskó a cigány konyhából
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal a cigány konyhából merít ihletet. Szigeti Andor Népi konyha című könyvéből a káposztás tuskót készíti el. Fantasztikusan néz ki, a könyv köretnek ajánlja, de szerintünk kiadós önmagában is, hideg tejföllel a gyerek is imádni fogja.
2014. április 10.
Videó
3
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól