galéria megtekintése

Győzelem után cicaharc Veszprémben

8 komment

NOL/MTI

A vasárnapi veszprémi választásokon győztes Kész Zoltánnak és a DK-nak is gyanús lett Schiffer András. Nagyon gyanús. Délutánra már feljelentésig fajult az "ügy", valóságos miniháború van kibontakozóban, mindez azért, mert Schiffer egy épületben tartózkodott Kubatov Gáborral.

Cáfolja az LMP, hogy a Fidesz aktivistáit használták volna a veszprémi időközi választásokon. Szél Bernadett, a zöldpárt társelnöke hétfőn egy sajtótájékoztatón beszélt a vasárnapi voksolásról és az ezzel kapcsolatban megfogalmazódott vádakról.

Schiffer András a veszprémi Séfkrajcár menzáján - Kész lebukás?
Schiffer András a veszprémi Séfkrajcár menzáján - Kész lebukás?
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Szél kérdésre válaszolva elmondta, a veszprémi időközi választás után gratulált Kész Zoltán független jelölt győzelméhez, amelyhez szerinte a protest szavazatok vezettek. "Senkinek az aktivistáit nem használtuk" - jelentette ki Kész Zoltán azon vádjára reagálva, miszerint a Fidesz segítséget nyújtott pártjának. Rágalmazásnak, megalapozatlan vádaskodásnak nevezte a kijelentést, amelyet közlése szerint pártja jogi útra terelt. Azt ajánlotta Kész Zoltánnak, hogy inkább értékek, elvek mentén politizáljon.

 

Ahogy arról beszámoltunk, a hír hallatán - mármint, hogy az LMP és a Fidesz politikusai ugyanabban az épületben tartózkodnak - Kész úgy reagált, hogy „összenő, ami összetartozik”, amire Schiffer azzal vágott vissza, hogy beindult Készék „troll-kommandója”.

Szél kijelentette azt is, büszkék az LMP jelöltjére, Gerstmár Ferencre, de tudomásul veszik, hogy a többség a kétharmad megdöntése miatt inkább másik jelöltet támogatott.

Schiffer–Kubatov-tengely?

A Demokratikus Koalíció szerint Schiffer András, az LMP társelnöke és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója közösen, egyeztetve töltötte a múlt hétvége egy jelentős részét Veszprémben - közölte sajtótájékoztatóján Varju László, a DK alelnöke. 

Veszprémben beindult a Kubatov-gépezet

Láttuk a Fidesz pártigazgatóját és Schiffer Andrást is, aki a kormánypárt főhadiszállásán ebédelt vasárnap, igaz, szerinte tájékozatlanságból. Részleteket itt olvashatnak.

Az ellenzéki politikus üdvözölte, hogy a független Kész győzelmével a parlamentben megszűnt a kormány kétharmados többsége. Majd úgy folytatta: a DK aktivistái az utcán járva lettek figyelmesek arra, hogy Schiffer András és Kubatov Gábor „közösen egyeztetve, ezt a hétvégét, egy jelentős részét” együtt töltötték. A Fidesz kampányközpontjában, ott találkoztak. Megjegyezte, hogy erről fénykép is készült, ami „bejárta” az internetet.

Varju László szerint ennek azért is van jelentősége, mert az elmúlt években több alkalommal is tapasztalták, hogy "gyanús, több ezer kopogtatócédula került hirtelen elő", Illés Zoltán volt államtitkár pedig a közelmúltban arról beszélt, hogy a Fidesz az ő gyengítésére használta fel az LMP-t.

Az alelnök azt mondta, a DK összességében örül annak, hogy a „négy százalékot alig elérő” LMP-nek nem sikerült megvédenie a Fidesz kétharmados többségét. Majd arról beszélt, hogy akkor sem, hogyha eközben még a Jobbikkal is képes együttműködni, és közösen védték a „maffiaállamot”. Egyúttal üdvözölte, hogy a Párbeszéd Magyarországért is csatlakozott az előrehozott választásról szóló kezdeményezésükhöz.

Varjut a sajtótájékoztató résztvevői többször, több formában is megkérdezték arról, hogy van-e fényképfelvételük vagy szemtanúval tudják-e igazolni, hogy Kubatov Gábor és Schiffer András találkoztak és egyeztettek a hétvégén Veszprémben. A DK alelnöke ezekre a kérdésekre nem adott egyértelmű igenlő választ. Úgy fogalmazott, számukra egyértelmű, hogy a Fidesz kampányközpontjában jelen volt Schiffer András is, és „mi azt gondoljuk és azt állítjuk, hogy ott az együttműködésre sor kerülhetett".

Veszprémi modellt javasol Tapolcára a PM

Közös civil jelölttől várja Orbánék leváltását a Párbeszéd Magyarországért. Konkrétan a tapolcai időközi választásoktól remélik az előrehozott választások megtartását.

Varju László azt is megjegyezte, hogy a két említett politikus vasárnap „nagy valószínűség szerint" találkozott. A helyben lévők pedig „egyértelműen állították és állítják”, hogy igenis közös helyzetben voltak – tette hozzá. Egyúttal kijelentette, hogy nem tartják életszerűnek és normálisnak, hogy az egymással versengő pártok "lényegében ugyanazt" a helyet választják maguknak.

Schiffer feljelent

Az LMP feljelentést tesz és beperli Varju Lászlót, miután a Demokratikus Koalíció alelnöke minden alap és bizonyíték nélkül vádolta meg Schiffer Andrást, az LMP társelnökét.

Az LMP hangsúlyozta: a hétvége során sem Schiffer András, sem az LMP más politikusa nem találkozott Kubatov Gáborral, és semmilyen fideszes kampányközpontban nem jártak. Felhívták a figyelmet arra, hogy Varju László maga is elismerte, hogy semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani az általa megfogalmazott rágalmakat. Az LMP a leghatározottabban visszautasítja a vádakat - szögezték le. Az LMP kitért arra, elkeserítőnek tartják, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra sem a kormánnyal akar harcolni, hanem az ellenzék ellenzékévé kíván válni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.