Jobbik: bűnszervezet Kubatov Szabad Európa Csapata

A Jobbik válaszokat vár a Fidesz pártigazgatójától, Kubatov Gábortól a Szabad Európa Csapat működésével kapcsolatban.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy 2010-es videó tanúsága szerint a "titkos kampánycsapat" tagja az euróhamisítási botrányba keveredett Veress Áron is. A jobbikos politikus szerint a pártigazgatónak és a Fidesznek választ kell adnia, hogy milyen feladatot látott el Veress Áron a csapatban, milyen listákat kezelt, milyen fizetséget kapott és milyen valutában.

A 444.hu cikkére hivatkozva kitért arra, hogy a beszervezett csapat tagjait zsarolták, hogy ne szivárogtassanak, s nemcsak a pártot támogatók, hanem az azt elutasítók adatait is rögzítették. Novák Előd jelezte: tart attól, hogy ezen nyilvántartásokat pályázatok elbírálásakor, csoportos létszámleépítéseknél is felhasználták.

Kijelentette: a Jobbik elutasítja a politikai és egyéb diszkriminációt. Az ellenzéki politikus egyúttal bírálta, hogy a hírek szerint a kampánycsapat tagjai más pártok színeiben is feltűntek, s fedőnevek alapján, készpénzben kaptak fizetést. Novák Előd szerint a Szabad Európa Csapat – amelyet szintén csak fedőnévnek tartott – nem más, mint egy "titkos és törvénytelen, Kubatov-listákat üzemeltető és összeállító szabadcsapat", s ezt a "bűnszervezetet" fel kell tárni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.