galéria megtekintése

Saját otthonában végeztek a dunaföldvári vállalkozóval

7 komment


Ungár Tamás

Eltűnése napján, 2013. május 1-jén ölték meg saját otthonában Molnár Antal dunaföldvári vállalkozót. Az ügy azért kapott nagy visszhangot, mert az emberölési ügy három gyanúsítottjának egyike Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő.

Sajtótájékoztatót tartott kedden a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a 2013. május 1-jén eltűnt vállalkozó meggyilkolásának nyomozásáról. Az ügy azért kapott nagy visszhangot, mert az emberölés három gyanúsítottjának egyikéről – Gál Rolandról – kiderült, hogy Dunaújvárosban 2006 óta fideszes önkormányzati képviselő. A bűntényt sok találgatás övezi Dunaföldváron és Dunaújvárosban, s ez egy ideig így is marad, mert a szekszárdi tájékoztatón a vizsgálatról – a nyomozás érdekeire való tekintettel – keveset mondott el Molnár Gábor ezredes, a főkapitányság vezetőhelyettese.

Ami biztos, Molnár Antalt 2013. május 1-jén, vagyis eltűnése napján ölték meg saját otthonában. A tettet a jelenlegi adatok alapján hárman követték el: Gál Roland, Sz. J. és G. A. dunaújvárosi lakosok, a letartóztatásban lévő gyanúsítottak 40, 32 és 44 évesek. A főkapitány-helyettes csak annyit mondott, hogy a trió bántalmazta s végül megölte az áldozatot. A holttestet elszállították Dunaújvárosba, és elásták a Petőfi utca 30. számú porta pincéjében. Még vizsgálják, hogy milyen motívumok játszhattak szerepet a bűntényben. Nem kizárható, hogy anyagiak, és az sem, hogy kitervelt volt a gyilkosság.

Gál Roland

 

Azt a nyomozók régóta sejtették, hogy a vállalkozó bűncselekmény áldozata lett. A több mint két évig takaréklángon pislákoló vizsgálat január 5-én felgyorsult. A tájékoztatón nem cáfolták, hogy egy másik ügy gyanúsítottjának vallomása nyomán jutottak el a vélhető tettesekhez. Várható, hogy a gyilkosság kapcsán még mást is meggyanúsítanak. Amúgy a G. A. monogramú gyanúsítottat a hét végén vették őrizetbe a Liszt Ferenc repülőtéren, amikor hazatért Ausztráliából.

Mint azt írtuk már, az áldozat özvegye és két gyermeke több mint egy éve Ausztráliában él; hogy a harmadik gyanúsított velük milyen kapcsolatban van, azt egyelőre nem tudjuk. Így maradnak a találgatások, egyelőre még azt se tudhatjuk meg, hogy a trió beismerte-e a terhükre rótt cselekedetet.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.