galéria megtekintése

Nyílt háború az MTVA-ban

8 komment


Bednárik Imre

Az MTVA üzemi tanácsa és szakszervezetei nyíltan bírálják a cég sajtófőnökét, mert Kobza Miklós összevissza kommunikál a leépítésekről, majd az érdekvédőkre próbálja hárítani a felelősséget.

Nyílt háború tört ki az MTVA sajtóosztálya és cégnél működő érdekvédelmi szervezetek között. Csütörtökön a Kunigunda úti székházban az üzemi tanácsok és a két legnagyobb szakszervezet közös röplapjai tűntek fel, amelyekben az ellen tiltakoznak, hogy Kobza Miklós, az állami média sajtóosztályának vezetője két egymást követő napon különböző számokat kommunikált a napokban bejelentett csoportos létszámleépítésről, és közben az érdekvédelmi szervezeteket ostorozta az ellenőrizetlen információk kiszivárogtatása miatt.

A gyártóbázis több pontján kiragasztott vagy lerakott nyilatkozat szerint az MTVA sajtóosztálya és annak vezetője, Kobza Miklós "alkalmatlan feladatának elvégzésére". Az MTVA sajtóosztálya ugyanis a nyilvánosság előtt azzal vádolta meg az érdekvédelmi szervezeteket, hogy miattuk keringenek fals és pontatlan adatok a csoportos létszámleépítésről. A nyilatkozat szerint ezzel szemben a valóság az, hogy épp az MTVA sajtóosztálya dezinformált több médiumot a csoportos leépítés nagyságrendjéről.

 

"Úgy ítéljük meg, hogy ezzel az MTVA Sajtóosztálya komolyan ártott a közmédia dolgozóinak és annak a szervezetnek, amelytől a szervezeti egység dolgozói is a fizetésüket kapják" – áll a dokumentumban.

Az utóbbi mondat "visszafordítása" annak a vádnak, miszerint "az MTVA Üzemi Tanácsától, és az épületen belüli Szakszervezetektől ellenőrizetlenül szivárog az információ kifelé. Az Üzemi Tanács és a Szakszervezetek bizonyos tagjai szándékosan ártanak annak a szervezetnek, ahonnan a fizetésüket kapják".

Ebben az ügyben egyértelműen az érdekvédelmi szervezeteknek van igazuk, hiszen lapunk írta meg elsőként, hogy Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató 145 fős leépítést jelentett be az üzemi tanácsoknak írt levelében. Másnap cikkünkre reagálva az MTVA sajtóosztálya küldött egy közleményt, amelyben azt írták: "125 fős leépítésre kerül sor, de ez a legkevésbé a gyártási területeket érinti, sokkal inkább az adminisztratív területet (back office), a rádiós területet, és az MTI-t".

Szerdán az MTVA újabb közleményt küldött lapunknak a következő címmel: "Tisztába tesszük a számokat." Ebben lényegében helyreigazították magukat, hogy 145 fő kirúgására készülnek, és közben az üzemi tanácsokat és a szakszervezeteket vádolták meg dezinformációval.

Lapunk információi szerint az érdekvédelmi szervezetek külön levelet küldtek Kobza Miklósnak, amelyben bocsánatkérésére és helyreigazításra szólítják fel a sajtóiroda vezetőjét.

 Az ügyben telefonon kerestük Vaszily Miklós megbízott vezérigazgatót, de nem kaptunk visszajelzést.

Kobza Miklós

Kobza Miklós tavaly júniusig a Miniszterelnökségen dolgozott. Egy időben a kormányfő, Orbán Viktor Facebook-oldalát kezelte, illetve nyilvános szereplésein a hivatalos fényképész, Burger Barna munkatársaként fotózta a miniszterelnököt. Kobza 2004-ben került be abba a kreatív és szövegíró csapatba, melyet Habony Árpád kommunikációs tanácsadó irányított. 2006 után egy ideig a fideszes vezetésű Bács-Kiskun megyei önkormányzat sajtóreferense volt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.