galéria megtekintése

Három évet kapott a tettrekész főrendőr

0 komment

NOL/MTI

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte sikkasztásért a Szekszárdi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát hétfőn – tájékoztatta a Szekszárdi Törvényszék az MTI-t.

A tíz vádlott ellen folytatott perben az elsőrendű vádlott Szima Juditot folytatólagosan elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat – tizenegyrendbeli – felhasználása miatt mondta ki bűnösnek a bíróság – közölte Hauszmann-né Szőke Rita törvényszéki szóvivő.

A szakszervezeti vezetőt emellett négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 22 millió forint vagyonelkobzással is sújtották. A bíróság a TMRSZ-szel szemben egymillió 127 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

Nyolc további vádlott felfüggesztett börtönbüntetést, próbára bocsátást, megrovást és pénzbüntetést kapott, egy vádlottat pedig felmentettek a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás vádja alól.

 

Szima Juditot még 2011 nyarán gyanúsították meg, először lakhelyelhagyási tilalommal korlátozták mozgását, novemberben vették őrizetbe, akkor még sikkasztás mellett hűtlen kezelés, adócsalás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése gyanújával. Az ügyészség 2012 tavaszán emelt vádat ellene, júliusban engedték ki az előzetesből.

Szima Judit már korábban is a hatóságok látókörébe került: még 2011-ben pénzbírságra ítélték bujtogatás miatt.  

Szima Judit: Vihar előtti csend van

Szima Judit szerint azért húzták az időt a meggyanúsításával a hatóságok, hogy ne tudjon demonstrálni. A nyugalmazott főrendőr 2011-ben adott interjút lapunknak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.