Ismét őrizetbe vették Szima Juditot

Ismét őrizetbe vette a Kaposvári Nyomozó Ügyészség Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát - közölte a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fekete Róbert tájékoztatása szerint Szima Juditot csütörtökön állította elő a Kaposvári Nyomozó Ügyészség, majd őrizetbe vette; gyanúsítottkénti kihallgatása is megtörtént - tette hozzá a sajtószóvivő, aki péntekre ígért részletes tájékoztatást az ügyben.
    
Somogy megye főügyésze, Horváth Szilárd június elején tájékoztatta közleményben az MTI-t arról, hogy "hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen". A nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján" rendelte el.
    
Szima Juditot a Kaposvári Nyomozó Ügyészség hűtlen kezeléssel és sikkasztással gyanúsította meg. Szekszárdi lakásán június elején házkutatást tartottak, majd előállították a helyi rendőrkapitányságon, ahol kihallgatták. A nyomozó ügyészség ezt követően őrizetbe vette. Kaposvárra vitték és kezdeményezték előzetes letartóztatását.
    
A kaposvári bíróság az előzetes letartóztatásba vételt nem tartotta indokoltnak, a TMRSZ főtitkárával szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
    
A TMRSZ honlapján csütörtök kora este Szima Judit őrizetbe vételével kapcsolatosan nem volt reflektálás.


Szima Judit, a Tettrekész főtitkára 2011 júniusában várja ügyének tárgyalását a kaposvári bíróságon
Kaposvár, 2011. június 6. Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára ül a Somogy Megyei Bíróság folyosóján annak a tárgyalásnak a szünetében, amin döntenek az előzetes letartóztatásáról. Háttal a jogi képviselője. MTI Fotó: Varga György
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.