Szima Judit börtön helyett otthonának foglya

Lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát hétfő délután meghozott határozatával a Kaposvári Városi Bíróság.

Az érdekképviseleti vezetőt múlt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki Szekszárdon, majd éjjel őrizetbe vették hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt. A nyomozást aznap a Kaposvári Nyomozó Ügyészség rendelte el "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján".

"Olyasmivel vádolnak, amit nem követtem el" - mondta Szima Judit hétfőn újságíróknak a bíróság folyosóján a határozat kihirdetését követően, hozzátéve: rendkívüli módon megalázták.

Az ekkor már bilincs és vezetőszár nélkül nyilatkozó főtitkár, akit szemmel láthatóan megviseltek a történtek, az újságírók kérdéseire elmondta, hogy a bíróságról az édesapjához megy. (A bíróságon apja lakását jelölte meg helyszínként, ahol a határozatnak megfelelően tartózkodni fog.)

Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az előzetes letartóztatást kérő ügyészségi kezdeményezésről döntő kétórás bírósági procedúrát követően újságíróknak elmondta: a bíróság az előzetes letartóztatást nem tartotta indokoltnak, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére való tekintettel lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Ez a lakhely nem a gyanúsított eddigi tartózkodási és lakhelye, hanem egy másik megyében lévő lakhely - jegyezte meg.

A szóvivő közölte továbbá, hogy az ügyész fellebbezett a határozat ellen, ezért jogerős határozatot - várhatóan egy héten belül - a Somogy Megyei Bíróság hoz.

A nyomozást a TMRSZ működése kapcsán, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelték el, arról múlt pénteken Horváth Szilárd, Somogy megyei főügyész tájékoztatta az MTI-t.

Még aznap házkutatást tartottak a TMRSZ szekszárdi irodájában, majd délután a szekszárdi rendőrkapitányságra gyanúsítottként előállították Szima Juditot, a szakszervezet főtitkárát, akit a kaposvári nyomozóügyészek kihallgattak, majd éjjel őrizetbe vettek, szombaton pedig Kaposvárra szállítottak.

Szima Judit, a Tettrekész főtitkára 2011 júniusában várja ügyének tárgyalását a kaposvári bíróságon
Kaposvár, 2011. június 6. Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára ül a Somogy Megyei Bíróság folyosóján annak a tárgyalásnak a szünetében, amin döntenek az előzetes letartóztatásáról. Háttal a jogi képviselője. MTI Fotó: Varga György
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.