galéria megtekintése

Csá, csumi, helló - Leila és Palika az MCP-re szavaz


Nyusztay Máté
NOL

Még a Fidesz kampánystratégái is megirigyelhetnék az MCP videósorozatát – ennél egyszerűbben már tényleg nehéz volna üzenni. Bemutatjuk Leilát és Palikát.

Dalban mondják el - végtelenül egyszerű kampányüzenetekkel operál a Magyarországi Cigány Párt. Tízrészes videósorozatban buzdítanak szavazásra, Horváth Aladár pártjának egyik legfontosabb üzenete pedig az, hogy "cigány vagyok, a cigány pártra szavazok". A sorozatban zenészek éneklik el az MCP legfontosabb szlogenjeit, javarészt Leila és Palika dalolnak, de néha maga Horváth Aladár is dalra fakad

A sorozat negyedik részében például Leila azt énekli, "Szia, csá, csumi, helló, örülünk, hogy itt vagy már", majd fiatalok (kórusban) arra szólítanak fel: "Első szavazók vagytok? Akkor szavazzatok a cigány pártra!".

A harmadik részben pedig Leilától megtudhatjuk, hogy áprilisban Paliéknál buli lesz, mert a Pali választani megy. A sorozat ötödik részében emelik a tétet, itt már gitárral megerősítve dalolják Horváth Aladárral, hogy "Gyertek velünk, ne habozzatok, a cigánypártra szavazzatok! Itt az élet mielőttünk, használjuk ki, mi dönthetünk!"

 

A hatodik részben pedig már két gitáros is megjelenik, az üzenet egyre szofisztikáltabb:  "Ha cigány vagy, ne tagadd, vállald bátran, hogy ki vagy! (...) Szavazz a Magyarországi Cigány Pártra, boldogságot, reményt, biztonságot akarunk a cigányságnak!" - így kampányol Horváth Aladár a Youtube-on.

A nyolcadik rész már kiforrottabb üzeneteket hordoz, köztük azt, hogy "a nótáink jópofák, hallgasd meg hát, jóbarát", és a célcsoportot is félreérthetetlenül megjelölik: "ez a dal most nektek szól, romák." Itt ugyan kimaradt a fülbemászó "csá, csumi,helló" vonal, de szerencsére a kilencedik részben Palika jóvoltából újra felcsendül, egy vallomás keretében, miszerint ő az MCP-re fog szavazni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.