galéria megtekintése

Folytatódik az oszlopháború, az autósok szívnak miatta

11 komment

B. A.
NOL

Akkor holnap? – Így búcsúzott kedd késő délután a fővárosi közterület-fenntartó egyik munkása, amikor aznapra felhagytak a kísérletezéssel, hogy elszállítsák a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég hirdetőoszlopait Budapest belvárosában. Nem véletlenül: szerda délelőtt minden ott folytatódott, ahol kedd este abbamaradt.

A fővárosi önkormányzat emberei szerdán újból elkezdték járni a várost, hogy elszállítsák a MAHIR Cityposter Kft. Hirdetőoszlopait, ám ahogy tegnap is, a Mahir biztonsági őrei megint jól értesültek voltak, és időben kiértek a bontás helyszínére, hogy megakadályozzák a munkálatokat.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Úgy tudjuk, hogy bár a Bartók Béla úton volt némi lökdösődés, komolyabb atrocitásra nem került sor, és a szokásos állóháború alakult ki az egyik oszlopnál. A kirendelt rendőrök jelenlétében a biztonságiak körbevették a műtárgyat, a bontó munkások pedig várakozó álláspontra helyezkedtek.

 

A Simicska–Orbán-háború Bartók Béla úti „összecsapásának” leginkább az autósok látják kárát, a külső sávot ugyanis 6-8 darab járművel foglalták el a védők, a bontók és a rendőrök.

Említésre méltó, hogy Simicska Lajosnak különös pártfogója akadt, Büki Zoltánnak, a Demokratikus Magyarországért Facebook-csoport szervezőjének személyében, aki beállt az oszlopot védők közé.

A férfi az utóbbi egy-másfél évben több kormányellenes megmozdulásáról vált ismertté. Ő volt az, aki lezárta a Lánchidat és rövid időre az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszát is.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

– Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer Simicska oldalán állok majd, de most azt hiszem, érdemes kiállni mellette – fogalmazott Büki Zoltán, majd úgy pontosított: – Valójában nem is Simicskáról van szó, hanem arról, hogy a kormány jogra, szerződésre, törvényekre és szabályokra fittyet hányva azt csinál ebben az országban, amit akar. Épp ezért, több társammal együtt a későbbiekben is részt veszek az oszlopok és így a jogrend védelmében.

Úgy tudjuk, hogy ma egész nap folytatódhat a hét végén kezdődött a macska-egér játék. A fővárosi önkormányzat emberei újabb pontokat keresnek, a Mahir pedig mára megerősítette biztonsági szolgálatát. Információink szerint a Magyar Nemzetben közzé tett toborzó hirdetésnek köszönhetően mára meg tudták duplázni a biztonsági őrök számát.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.