Ötös csapat előtt nyílhat meg Amerika

A tervek szerint a jövő év elejétől a turisták, 90 napra utazhatnának be vízummentesen. Aki ennél hosszabb időre érkezik, vagy munkát vállal, illetve itt tanul, annak azonban továbbra is vízumra lesz szüksége.

Mától vízum nélkül mehetünk az Államokba

Mától vízum nélkül utazhatnak a magyarok az Egyesült Államokba.

Már nem kell vízum az USA-ba

Múlt hétfő óta utazhatunk az Egyesült Államokba vízum nélkül.

Iszonyú történet: élve találtak rá az anyja hasából kivágott csecsemőre

Ez olyan hír, amit nem hisz el az ember, ha nem az MTI nyomán a Népszabadság hozza le.

Mugabe kirohanása a "mocskos fehérek" ellen

"Mocskos fehéreknek" nevezte Robert Mugabe zimbabwei elnök egy pénteki beszédében az amerikaiakat és angolokat, akik szerinte kéretlenül beleavatkoznak az ország belügyeibe, és el akarják rabolni a zimbabweiek örökségét.

 

Már magyarul is lehet amerikai belépést kérni

Immár magyarul is elérhető az USA-ba vízummentesen utazók számára készült ESTA rendszer az interneten, így még könynyebbé vált a szabadidős vagy üzleti céllal, 90 napnál rövidebb ideig az Egyesült Államokban tartózkodni kívánó honfitársaink regisztrációja.

Akinek már az új típusú, vagyis piros színű, biometrikus azonosítóval rendelkező útlevele van, az Egyesült Államokba való beutazás előtt legalább 72 órával regisztrálnia kell magát az Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) weboldalán a https://esta.cbp.dhs.gov címen. Ez a program hivatott eldönteni, hogy az adott jelentkező jelent-e biztonsági kockázatot vagy van-e törvényi akadálya a beutazásnak, illetve, hogy jogosult-e a vízummentességi program keretében utazni. Az elektronikus regisztráció ingyenes, és az útlevél lejártáig, de legfeljebb két évig érvényes.

Ha valakinek a kérelmét a rendszer visszautasítja, akkor a nagykövetséghez fordulhat vízumért. Akinek érvényes vízuma van, nem kell az ESTA-n regisztrálnia magát. Amennyiben valaki földi határátkelőnél, tehát Kanadából vagy Mexikóból kíván belépni az USA-ba, ugyanezt a dokumentációt kell kitöltenie, ám nem kell bemutatni a visszaútra szóló repülőjegyet. Azonban a határőrnél igazolni kell, hogy rendelkezik a tartózkodás idejére megfelelő anyagi fedezettel, ki kell töltenie a Form I-94W, Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Form nyomtatványt, valamint meg kell fizetnie a földi belépés illetékét. (www.turizmus.com)

Top cikkek