Betyáros csúszások a Bakony szívében

Egész napra elegendő szórakozást kínál a nemrég megnyílt Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark.

A fényt ünneplik Mátészalkán

A helyiek négynapos szórakoztató rendezvénnyel emlékeznek arra, hogy a településen 1888-ban, Magyarországon elsőként gyulladt ki az utcákon az elektromos közvilágítás.

Az erdei vasutat ünneplik Gemencen

Nem csak utazhatnak a kirándulók a gemenci nosztalgia vonaton, vezethetik is a Rezét nevű gőzmozdonyt. A Gemenc Zrt. változatos programokkal ünnepli a több mint fél évszázados erdei vasút napját.

Sárvár: a természet adta kincsek városa

Jól dönt, aki kikapcsolódásra, pihenésre, gyógyfürdőzésre Sárvárt választja. A Nyugat-Dunántúl központjában, gyönyörű természeti környezetben, sokszínű, ezeréves múltú város fogadja a látogatót.

Ismét töltik a kolbászt Békéscsabán

A csabai kolbász rajongói már most jegyezzék fel naptáraikba a jövő hét végét: október 22. és 25. között rendezik meg a híres fesztivált.

 

A denevérek világába kalauzolnak Abaligeten

A denevérek különleges és titokzatos világába tekinthetnek be az érdeklődők augusztus 29-én Abaligeten. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Pécsi Állatkert közös szervezésében megvalósuló program során a látogatók szakavatott denevérkutató segítségével tanulmányozhatják az állatok életét.

A hálóval befogott denevéreket közelről is megnézhetjük majd, megismerve így a fajok egyedi jellemzőit. Megismerkedhetünk a denevérkutatás módszertanával, valamint az apró emlősök hangját detektorral meghallgathatjuk. A programot Szatyor Miklós denevérkutató, a Pécsi Állatkert igazgatója vezeti. A program ingyenes, és gyermekek és felnőttek számára egyaránt nyitva áll, helyszíne pedig az Abaligeti-barlang körüli terület. A program este 8-kor kezdődik, és várhatóan kétórás lesz. A szervezők pedig szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét arra, hogy az esti órákra tekintettel zseblámpát és meleg ruhát mindenki hozzon magával!

Info

Cím: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Telefon: 06 (72) 518-221, 06 (72) 518-222, 06 (30) 405-4571, 06 (30) 377-3388

E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu, komlos@ddnp.kvvm.hu

Top cikkek