galéria megtekintése

Halászhálóból fonták az Adidas új csukáját

4 komment

Ny. M.

Az óceánokból kihalászott műanyag szemétből, újrahasznosított poliészterből és halászhálókból készített – pontosabban nyomtatott – sportcipőt az Adidas.

Fotó: Adidas

A Parley for the Oceans nevű szervezettel közösen tervezett prototípus 3D-s nyomtatóval készült, és a sportcég Futurecraft 3D projektjét hivatott népszerűsíteni, amely a jövőben személyre szabott félcipők gyártását teszi lehetővé.

 

– Csodálatos, hogy a világ vezetői tető alá hoztak egy egyezményt, de ne ők mondják meg nekünk, mi a helyes – fogalmazott közleményében a párizsi COP21 klímavédelmi megállapodásra utalva Eric Liedtke, az Adidas csoport igazgatótanácsának tagja. – Az iparág nem engedheti meg magának többé, hogy utasításokra várjon – tette hozzá.

A Parley for the Oceans célja, hogy megtisztítsa az óceánokat a műanyag hulladéktól. Nem lesz egyszerű dolguk: évente 8 millió tonna műanyaghulladék kerül az óceánokba, ez a mennyiség a következő évtizedben folyamatosan növekszik.

Újrahasznosítható anyagok után kutatnak Manila Bay-ben
Újrahasznosítható anyagok után kutatnak Manila Bay-ben
Erik De Castro

A legnagyobb szemétkupacok a Csendes-óceán felszínén úsznak, a két legnagyobb hulladéksziget egyes becslések szerint akkora, hogy kétszer beborítaná az Egyesült Államokat.

Marabuk pihennek egy hatalmas szeméthegyen Kenya partjainál
Marabuk pihennek egy hatalmas szeméthegyen Kenya partjainál
Thomas Mukoya / Reuters

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.