galéria megtekintése

Shane Tusup: Senki sem ismeri a kapcsolatunkat Katinkával

32 komment

NOL

„Fantasztikus ez az érzés, igazság szerint attól tartok, hogy felébredek az álomból, és az olimpia csak most kezdődik!" - mondta a 400 vegyes után 100 háton is aranyérmet nyert Hosszú Katinka férje és edzőj a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúban.

Fotó: David Gray / Reuters

Aztán az elragadtatott nyitómondat után Tusupon máris felülkerekedett a céltudatos edző, aki emlékeztetett, hogy a kazanyi világcsúcs után izgatottságukban nem tudtak aludni, ami vissza is ütött a későbbi versenyszámokban, úgyhogy most nincs idő ünnepelni, készülni kell a következő számokra.

 

Mindazonáltal ennyire jó kezdésre Shane Tusup sem számított.

„Teljes sokkban vagyok, őszintén szólva, hogy meg tudta nyerni a 100 hátat.”

Tusup az úszóversenyek egyik színfoltja lett, ahogy a medence partján őrjöngve követi, ahogyan a felesége úszik.

„Lehetek én bármilyen edző, de van mindig egy tizenöt-húsz perc, amikor magára marad a versenyző a gondolataival. Erre semmi befolyásom, az égvilágon semmit sem tehetek. Ez szinte megőrjít. (...) Mindig azt a kifogást hozom fel a medence szélén mutatott viselkedésemre, hogy ha csak egyetlen egyszer tudok segíteni ezzel, átadni az energiát, akkor már megérte! Nevessenek ki, mondják azt, hogy egy marha vagyok, de ha egyszer tudok ezzel egy plusz lökést adni, az már jó. Elmegy a hangom, vért köpök, de megéri.”

Az interjúban magát magyarnak valló amerikai edző reagált a New York Times cikkére is, amelyben azt állítják róla, hogy túl keményen bánik Hosszú Katinkával, sőt olykor már ijesztő a viselkedése.

„Nehéz ügy ez, mindenki azt lát bele, amit akar. Ha egy pszichotikus fazonnak akarnak látni, tegyék! Ha szerető férjnek, tegyék! De igazán senki sem ismer minket és a kapcsolatunkat.”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.