galéria megtekintése

Rosberg nyert, de egy cipő ellopta a show-t

0 komment


Boda András

Zavarbaejtően erős jelenet volt: a dobogó második fokán álló Daniel Ricciardo (Red Bull) a saját cipőjéből itatta pezsgővel a szintén ausztrál, ezúttal riporterként megjelent expilótát, barátját, mentorát, Mark Webbert. Bár eseménytelenebb futamokon ennyi is elvinné a show-t, ezúttal akadtak még ennél is emlékezetesebb momentumok a Nico Rosberg (Mercedes) győzelmével zárult Belga Nagydíjon.

Mindjárt a rajtnál voltak izgalmak: az első helyről induló Rosberg simán eljött, de a mögötte felsorakozó Max Verstappen (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari) és Sebastian Vettel (Ferrari) rögtön az első kanyarban elintézte egymást. Ezúttal a ritkán hibázó Vettel volt a ludas: meglökte Räikkönent, aki nekiütközött Verstappennek. Ha csak időigényes szervizelés után és az élmezőnytől alaposan lemaradva, de mindhárman folytathatták a versenyt. Nem sokkal később egy brutális baleset borzolta a kedélyeket, a hírhedt Eau Rouge kanyarkombinációban Kevin Magnussen Renault-ja háromszázas tempónál megcsúszott, majd alig lassulva falnak csapódott. A csodának – még inkább az F1-es kocsik biztonságát fejlesztő mérnököknek meg a pilóta kondíciójának – hála, a dán versenyző maga szállt ki a kocsiból.

Fotó: Yves Herman / Reuters

Kisebb csodát aztán a baleset miatt félbeszakított futam újraindítása után is láthatott a pálya mellett összegyűlt bő százezer (!) néző. A motor- és egyéb alkatrészek miatt kapott rajhely-büntetések miatt a mezőny végéről induló Lewis Hamilton (Mercedes) és Fernando Alonso (McLaren) olyannyira jól használta ki a kaotikus futam eseményeit, hogy a brit Rosberg és Ricciardo mögött harmadik lett a 21-ik helyről, míg az utolsóként startolt spanyolt hetedikként intették le.

 

Az előzésekben, remek csatákban is bővelkedő futam leintése után a dobogón három igen boldog embert láthatott a nagyérdemű. Rosberg elégedett lehetett, hogy kilenc pontra csökkenthette hátrányát összetettben. Más megközelítésből ugyan, de ennek örült Hamilton is: ahhoz képest, milyen hendikeppel indult, „csak" kilenc pontra csökkent előnye. Ricciardo mosolya pedig alighanem azért volt szélesebb a szokásosnál, mert az utóbbi hetekben szinte minden a csapattársáról, Max Verstappenről szólt, s miközben „helyrerakta a srácot", meg is erősítette harmadik helyét összetettben.

Fotó: Yves Herman / Reuters

Noha jó kedve érthető, azért az aggályosnak tűnik, hogy – afféle ausztrál szokásként – cipőből itatja Webbert. Mert ott lóg a levegőben a kérdés: mit csinálnak majd ezek ketten, ha Ricciardo nyer?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.