galéria megtekintése

Nyolc gól munka, nyolc gól szórakozás

4 komment


Bruckner Gábor

Az első negyed feléig tartott az izgalom: Benedek Tibor csapata fölényes játékkal verte a németeket a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokságon. Mivel a Margit-szigeten korábban a szerb-horvát meccs a magyar csapat számára tökéletes döntetlennel végződött, a jövő pénteki elődöntőig "pihenhet" a válogatott.

Benedek mutatja az utat - az elődöntőbe
Benedek mutatja az utat - az elődöntőbe
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A létező legjobban alakult a délszláv rangadó a Margit-szigeti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján: az Eb-címvédő szerbek és az olimpiai aranyérmes horvátok 8:8-as döntetlenre mérkőztek egymással, így jelentősen megkönnyítették a magyar csapat dolgát a csoportelsőség felé vezető úton.

Benedek Tibor szakvezető játékosainak mindössze az esti német leckét kellett jól felmondaniuk: győzelmükkel a folytatástól függetlenül megszerezhették a B jelű hatos első helyét, egyszersmint mentesíthették magukat a negyeddöntős „pótvizsgától”, és automatikusan az elődöntőbe kerülhettek.

 

Ehhez képest a pont nélkül álló – ennek megfelelően kellőképpen lesajnált – rivális alaposan „odatette” magát a meccsen, és eleinte egyetlen pillanatig sem mutatott hajlandóságot arra, hogy önszántából elsüllyedjen a jó öreg Hajós medencéjében.

A németek csak az első percekben voltak igazán kemény ellenfelek
A németek csak az első percekben voltak igazán kemény ellenfelek
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Olyannyira nem, hogy az ellenfél 2:0-ás vezetésre tett szert, s a házigazdának csupán különleges erőfeszítések nyomán sikerült fordítania az első negyed végére (4:3).

A folytatásban aztán a Varga testvérek vezérletével – noha a produkció színvonala még mindig nem verdeste az eget – sikerült megduplázni a fórt. A kisebbik fívér, Dénes (akit tavalyi teljesítménye elismeréseként a mérkőzés előtt köszöntött Paolo Barelli LEN-elnök és Gyárfás Tamás FINA alelnök, mint a világ legjobbját) különösen elemében volt, és elélvülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a 9:7-tel zárult második szakasz után a lényeget illetően már csak egy csapat maradt a vízben.

A német kapus 16-szor úszhatott hátra a labdáért
A német kapus 16-szor úszhatott hátra a labdáért
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A harmadik nyolc perc végén öt gólra duzzadt a differencia – Nagy Viktor dicséretes módon beriglizte a kapuját –, az utolsó labdára úszást követően pedig már csak az foglalkoztatta a világbajnok magyar válogatott játékosait, hogy  egymást múlják felül szebbnél szebb góljaikkal.

Varga Dénes ekkor már ötödször zörgetett be, de Hárai alakításait látva is felállva tapsolt az uszoda majdnem hatezer nézője.

A nyögvenyelős kezdés dacára a vége 16:8 lett. Így aztán a hétfői, horvátok elleni találkozónak a vendéglátó számára különösebb terhet jelentő tétje már nincs. Az újabb komoly feladatra egészen péntekig kell várni: akkor majd az elődöntőben szerepel a csapat.

Eredmények a Margit-szigetről

A csoport:

Görögország–Románia 10:9,
Oroszország–Grúzia 16:12,
Montenegró–Olaszország 6:6.

Az állás: 1. Olaszország 10 pont (43:21), 2. Montenegró 10 (45:27), 3. Görögország 9 (43:32), 4. Románia 3 (32:38), 5. Oroszország 3 (35:52), 6. Grúzia 0

B csoport:

Magyarország–Németország 16:8,
Szerbia–Horvátország 8:8,
Spanyolország–Franciaország 13:5.

Az állás: 1. Magyarország 12, 2. Horvátország 8, 3. Szerbia 7 (42:28), 4. Spanyolország 7 (41:33), 5. Németország 0 (28:49), 6. Franciaország 0 (28:55).



Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.