galéria megtekintése

Kizárás: már csak egy dobása maradt az oroszoknak

4 komment

NOL

Megbüntette az UEFA Oroszországot a szervezetten végrehajtott szurkolói rendbontások, verekedések miatt.

Az orosz csapatot kizárták az Eb-ről, de a büntetés végrehajtását felfüggesztették, azaz csak akkor küldik haza őket, ha még egy incidens történik a stadionokban.

Az UEFA közleménye szerint a csapatot az orosz szurkolók nézőtéri rendbontásai, rasszista megnyilvánulásai és pirotechnikai eszközök használata miatt büntetik.

Orosz huligán az angol nézők szektorból való kikergetése után a marseille-i stadionban
Kai Pfaffenbach / Reuters

 

Az orosz szövetséget 150 ezer eurós bírsággal is sújtották.

Visszaesők

Az orosz labdarúgó-szövetség (RFSZ) nem fellebbez az UEFA fegyelmi döntése ellen, amelynek értelmében szurkolóinak rendbontásai miatt feltételesen kizárták az orosz csapatot az Európa-bajnokságról – közölte Vitalij Mutko, a szövetség elnöke, aki egyben a sportminiszter is. „Teljesítjük az UEFA döntését – mi más lehet az RFSZ álláspontja” – mondta a sportvezető.

A 2012-es Európa-bajnokságon a cseh–orosz csoportmérkőzésen elkövetett szurkolói rendbontásokért (120 ezer eurós bírság és ugyancsak feltételes pontlevonás formájában) már kapott büntetést az orosz válogatott, így a mostani eset elbírálásakor visszaesőként kezelik, vagyis súlyosabb büntetés néz ki neki – mutatott rá a történtekről beszámoló összefoglalójában a Newsru.com moszkvai hírportál.

Az UEFA csak a stadionokban történteket szankcionálja, az utcai összecsapások résztvevőit a francia hatóságok vonják felelősségre, és egy csoport – a hírek szerint 29 – orosz futballhuligán kiutasítását rendelték el. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő ezt úgy kommentálta, hogy a rendbontások törvénysértőek és elfogadhatatlanok. Nem vitatta, hogy Marseille-ben más országok képviselőivel együtt orosz szurkolók is részt vettek azokban, de hozzátette: az orosz hatóságok, így a diplomáciai és konzuli képviseletek hatékonyan védelmezik az orosz állampolgárok érdekeit. 
 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.