galéria megtekintése

Krul-null

0 komment

Munkatársunktól

Büntetőkkel jutott a négy közé Hollandia, eddig menetelt a vb meglepetéscsapata, Costa Rica.

Costa Rica válogatottja eleinte épp olyan kellemetlenül gyors és szervezett ellenfele volt Hollandia csapatának, mint három másik, már hazaküldött európai együttesnek, valamint Uruguay legjobbjainak. (Nem mellesleg: a négy közül három világbajnok volt korábban). Igaz, szombat este a narancssárgák irányították a játékot, de nem sokra mentek vele, mert a vb legszebb Hamupipőkéje megint valóságos mesehőssé akart válni, és ha védőit egyszer-kétszer megkavarták is az őrült tempót diktáló hollandok, még mindig ott volt Navas. A kapus előbb akkor hárított ziccerben, amikor Robben nagyszerűen játszotta meg Depayt, s ő önzetlenül továbbtolta a labdát Van Persie-nek; majd akkor, amikor Depay a bal oldalon kiugrott. Mindkétszer nagy tétben lehetett volna fogadni a gólra, de nem a futball Costa Rica-i gumilabdája, Navas szerint... Az artista – nem akármilyen légi út végén – kiütötte Sneijdernek a jobb felső sarokra küldött szabadrúgását is, ám az első félidő második része már arról szólt: amennyiben a „kicsik" mindent a kapusukra bíznak, úgy előbb-utóbb rosszul járnak. (Nem a repülő ember képességei miatt.)

Hollandia szuggerál
Michael Dalder / Reuters

A hollandok a második félidőben is mentek, mint a távirat, de „postai úton" sem tudtak mit kezdeni az átmeneti megingások után megint szembeszökően rendezett Costa Rica-i védekezéssel. Majd a 83. percben Sneijder szabadrúgását Navas is csak nézte, ám a jobb kapufa „hárított". De persze feltűnt a kapus is, amikor Van Persie jobbról, hét méterről a „rövid" sarokra küldte a labdát... Aztán felbukkant Tejeda is, aki Van Persie lövését a felső léccel szorosan együttműködve mentette a 93. percben. Így Salvadorban nemhogy nyolc, de egyetlen narancsgerezd sem volt: a hagyományos játékidő 0-0-lal zárult.

 


A hosszabbítás kilencedik percében pedig Urena átesett Vlaar lábán, és Irmatov üzbég játékvezetőn kívül senki nem lehetett biztos abban, hogy ezért nem kellett tizenegyest ítélni a törpéből lett óriás javára... Majd a ráadás finisében előbb Umana előtt nyílt ziccer – Cillessen védett, hogy aztán Van Gaal kapitány a tizenegyes-rúgásokra lecserélje őt –, végül újra Sneijder ellen esküdött a kapufa.

A büntetőrúgásokra koncentrál a Costa Rica-i csapat
Sergio Moraes / Reuters

A párbajban Krul két lövést kivédett, a hollandok nem hibáztak. A hős Costa Rica úgy esett ki, hogy egyetlen vereséget sem szenvedett a világbajnokságon vívott öt mérkőzésén...

HOLLANDIA–COSTA RICA 0-0, 11-esekkel 4-3
Negyeddöntő, Salvador, 51 900 néző. Jv.: Irmatov (üzbég)
Hollandia: Cillessen (Krul, 120.) – De Vrij, Vlaar, Martins Indi (Huntelaar, 106.) – Kuyt, Wijnaldum, Sneijder, Depay (Lens, 75.), Blind – Robben, Van Persie.
Costa Rica: Navas – Gamboa (Myrie, 79.), Gonzalez, Umana, Acosta – Tejeda (Cubero, 98.), Diaz, Borges, Ruiz, Bolanos – Campbell (Urena, 66.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.