galéria megtekintése

Kolumbia "braziljai"

0 komment

Munkatársunktól

Kolumbia válogatottja könnyed győzelemmel mutatkozott be Görögország ellen.

Ahogyan a chileiek Cuiabát, úgy a kolumbiaiak Belo Horizontét „szállták meg", és a dél-amerikai drukkerinvázió hatással volt a nyitányra. Az ötödik percben Cuadrado megforgatta Holebaszt, átadását James Rodriguez finoman elengedte, Armero alighanem mellé tartó lövésébe pedig a folytatásban tanárian futballozó Manolasz úgy nyúlt bele, hogy a labda váratlanul a jobb sarokba perdült (1-0).

A görögök nagyjából negyedóra múltán „akklimatizálódtak", s bár legismertebb labdarúgóik közül Katszuranisz, Szalpingidisz és Gekasz – a három együtt 262-szeres válogatott – feltűnően keveset mutatott, az első félidő további részében az európaiak szisztematikus csapatjátéka dominált.

 

Ospina kolumbiai kapus azonban békésen napfürdőzhetett – miként a másik oldalon kollégája, Karnezisz is a peches gól után –, mígnem a szünet előtt a Tiranában született, Bolognában játszó Kone kitűnően tekerte a bal felső sarokra a labdát, ám a dél-amerikai háló őre hasonlóképpen kiváló mozdulattal hárított.

A gyors öngól meghatározta a meccs kimenetelét.

Fortuna a második félidőben sem volt a görögökkel. Noha az ötvennyolcadik percben úgy tetszett, eldőlt a mérkőzés, hiszen Aguilar – szögletrúgást követő – perdítését Gutierrez szinte a gólvonalról bepöckölte (2-0), négy perccel később Gekasz az üres kapuval állt szemben, ám négy méterről a felső lécre fejelte Toroszidisz gólpasszal felérő, annak mégsem mondható átadását.

Innen már nem volt „visszatérés": a selejtező-sorozaton egyaránt nagyszerűen védekező két együttes találkozóját a gólt most sem kapó, s a mérkőzést kellő szerencsével kezdő – majd James Rodriguez jobb sarkos lövésével befejező – kolumbiai csapat nyerte (3-0).

A gyors öngól meghatározta a meccs kimenetelét, mert a dél-amerikaiak játszhatták azt, amit a legjobban szeretnek, és kontratámadásaikkal érvényre juttathatták a vetélytársak közötti sebességi különbséget.

A lefújáskor úgy ünnepelt a Brazíliában igazán nem ritka sárga mezes tömeg, mintha a vb rendezői tartottak volna karnevált...

KOLUMBIA–GÖRÖGORSZÁG 3-0 (1-0)
C csoport, Belo Horizonte, 57 147 néző. Jv.: Geiger (amerikai).
Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero (Arias, 74.) – Cuadrado, Aguilar (Mejia, 69.), Carlos Sanchez, James Rodriguez – Gutierrez (Jackson Martinez, 76.), Ibarbo.
Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz – Maniatisz, Kone (Karagunisz, 78.), Katszuranisz – Szalpingidisz (Fetfatszidisz, 57.), Gekasz (Mitroglu, 63.), Szamarasz.
Gól: Manolasz (5., öngól), Gutierrez (58.), James Rodriguez (93.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.