galéria megtekintése

Francia krémes

0 komment

Munkatársunktól

Benzema mellett a gólvonal-technológia is bemutatkozott a világbajnokságon.

Különös események vezették föl a Franciaország–Honduras mérkőzést: a himnuszokat technikai okok miatt nem játszották le, majd a tartaléklabdákra vártak a résztvevők. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy az európai válogatott elöljárói a FIFA-hoz fordultak, mert véleményük szerint kémrepülőgép figyelte meg az együttes tréningjeinek egyikét, akkor a meccs nem csupán a szurkolók, hanem az összeesküvés-elméletek rajongóinak figyelmét is felkeltheti.

Benzema és Evra: volt ok az örömre
Edgard Garrido / Reuters

A találkozó első percei sem elsősorban a futballról maradnak emlékezetesek, sokkal inkább a hondurasi drukkerekről, akik ollézták kedvenceiket, ha többször egymáshoz passzoltak. Evra és társai sokáig nem tudták góllal elnémítani a rivális rajongóit: Matuidi Valladares kapus beavatkozásával –, és Griezmann is a lécre küldte a labdát. Nem kapott viszont szerepet a gömb Pogba és Palacios csatajeleneténél: a hondurasi labdarúgó különleges technikák alkalmazásával taposta össze ellenfelét, aki igyekezett törleszteni, ám próbálkozása nem járt teljes sikerrel. Talán ennek köszönhető, hogy mindkét futballista megúszta sárga lappal a harcias alakítást. Ám a páros következő közös produkciója után Palacios már ballaghatott az öltözőbe: fölöklelte Pogbát a büntetőterületen belül, Ricci bíró fújt, a piros kártya is villant, Benzema pedig értékesítette a tizenegyest (1-0).

 

A fordulás után bemutatkozott a gólvonal-technológia a vb-n: Benzema a kapufára belsőzött, a kipattanót Valladares kapus a gólvonal környékére terelte, a spori pedig középre mutatott (2-0). Aztán állt a játék, mert az elemzést vetítették: szó mi szó, a videó premierje nem volt zökkenőmentes...

Nem úgy Benzema brazíliai debütálása: a Real Madrid klasszis csatára elemi erővel küldte az elé pattanó labdát a rövid fölső sarokba (3-0). A rendezvény érdemi része a gólörömmel lényegében véget ért: Deschamps szakvezető gárdája inkább passzolgatással múlatta az idejét, a hondurasiak pedig örültek e fejleménynek.

Igaz, annyira azért nem, hogy a szurkolóik újra ollézzanak.

FRANCIAORSZÁG–HONDURAS 3-0 (1-0)

E csoport, Porto Alegre, 47 000 néző.
Jv.: Ricci (brazil).
Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba (Sissoko, 57.), Cabaye (Mavuba, 65.), Matuidi – Valbuena (Giroud, 78.), Benzema, Griezmann.
Honduras: Valladares – Beckeles, Bernardez (Chaves, 46.), Figueroa, Izaguirre – Najar (Claros, 58.), Garrido, Palacios, Espinoza – Bengtson (Garcia, 46.), Costly.
Gól: Benzema (45. és 72.), Valladares (öngól, 48.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.