galéria megtekintése

Folytassa, Kolumbia!

0 komment

Munkatársunktól

Hiába hajtottak Drogbáék, Kolumbia mérlege eddig hibátlan.

A komótos tempóban kezdődött mérkőzésen a premierjükön a görögöket 3-0-ra kiütő kolumbiaiak ébredtek hamarabb: többször is elgondolkodtatták az elefántcsontparti védőket. A Japán ellen 2-1-re győztes afrikaiak a folytatásban jóval élénkebben mozogtak a brazíliavárosi gyepen, ám ígéretes helyzetnél tovább egyik csapat sem jutott az első félidőben.

A szurkolók már kicsit továbbgondolták
Eddie Keogh / Reuters

A 28. percben kontratámadásból veszélyeztetett a dél-amerikai garnitúra: James Rodriguez hét méterre a kaputól, rousseau-i magányban találta Gutierrezt, de a csatár bántóan gyenge mozdulattal ért a labdához. Nem sokkal később a túloldalon Aurier látványos kísérletére kaphatták fel a fejüket az elefántcsontparti drukkerek, azonban ez a lehetőség is kimaradt. A fekete kontinens játékosai a továbbiakban is többször keveredtek el Ospina kapujáig, a hálóba találni azonban éppen úgy nem tudtak, mint riválisaik.

 


Bezzeg a térfélcsere után...
Noha újabb negyedóra múltán Cuadrado pazar cseleit és lövését követően Barry meg a kapufa még közösen hárított, három perccel később az sem segített az „elefántokon", hogy időközben az addig a kispadon ücsörgő Drogba is megérkezett a pályára. Cuadrado baloldali szögletét James Rodriguez védhetetlenül fejelte a hálóba (1-0), s a kolumbiaiak már a minimális előnyt is össztánccal ünnepelték. Hát még a differencia megduplázását: a 70. percben az afrikaiak védelmi hibáját kihasználva Quintero remek góllal zárta le az ajándékakciót (2-0).


De a megroggyantott gárda megpróbált föltápászkodni a földről, olyannyira, hogy csupán négy perc telt el, amikor Gervinho látványos cselek után úgy lőtte ki a rövid sarkot, hogy Ospina kapus beleért a labdába (2-1).
A hátralévő időben Drogba és társai vért izzadtak az egyenlítésért, ám mindhiába. Két meccs után Kolumbia hibátlan mérleggel, már-már páholyban várja a folytatást, de a rokonszenvesen elszánt, hárompontos Elefántcsontpartnak sincs semmi oka a pironkodásra.

KOLUMBIA–ELEFÁNTCSONTPART 2-1 (0-0)
C csoport, Brazíliaváros, 68 300 néző. Jv.: Webb (angol).
Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero (Arias, 72.) – Cuadrado, Aguilar (Amejia, 79.), Sanchez, James Rodriguez – Ibarbo (Quintero, 53.), Gutierrez.
Elefántcsontpart: Barry – Aurier, Zokora, Bamba, Boka – Gradel (Kalou, 68.), Tioté, Yaya Touré, Serey (Bolly, 73.) – Bony (Drogba, 60.), Gervinho.
Gól: James Rodriguez (63.), Quintero (70.), Gervinho (74.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.