galéria megtekintése

Mélyen hallgatnak a gyilkossággal vádolt fideszes képviselőről

10 komment


Ungár Tamás

Gál Rolandot, Dunaújváros fideszes önkormányzati képviselőjét gyilkossággal gyanúsítja a rendőrség. Az áldozat egy dunaföldvári vállalkozó.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság emberöléssel gyanúsít két dunaújvárosi férfit. A két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrség szűkszavú tájékoztatójából csak annyi megtudható, hogy egy több mint két évvel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi az áldozat, s az ő megölésével gyanúsítják a duót. A két letartóztatott férfi monogramja: Sz. J. és G. R.

A dunaújvárosi független hírportál, a castellum.do szerint a gyanúsítottak egyike Gál Roland, a Fejér megyei város fideszes önkormányzati képviselője. Dunaújváros kormánypárti vezetői nem kívántak nyilatkozni az ügyben, a városházáról kiszivárgott hírek alapján azonban biztosra vehető, hogy Gál Roland az egyik gyanúsított, a másik pedig a férfi egyik rokona.

Utóbbinak a portáján, egy Petőfi Sándor utcai családi házban találták meg az eltűnt vállalkozó, a 41 éves Molnár Antal holttestét, állították névtelenséget kérő informátoraink.

 

Próbáltunk beszélni Gál Rolanddal, hívtuk mindkét telefonján, ám egyik mobilt sem vette fel senki. Megszólalt viszont az ügyben Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A politikus egy lillafüredi sajtótájékoztatón bejelentette, Gál Roland párttagságát felfüggesztették, s ha a bíróságon bebizonyosodik bűnössége, akkor kizárják a Fideszből.

Gál Roland
infodunaujvaros.hu

Gál Rolandot 2006 óta háromszor választották meg egyéni körzetben képviselővé Dunaújvárosban. A fideszes városatya korábban a közbiztonsági bizottság elnöke volt, 2014-től pedig közbiztonsági tanácsnoki posztot tölt be. A lakatos szakmával rendelkező, családos férfi mostanáig az önkormányzati tulajdonban lévő vízműnél dolgozott művezetőként.

A Gál Roland elleni vádak felröppenése után a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatón jelezte, hogy a fideszes önkormányzati képviselőnek már volt dolga a törvénnyel. A párt egy bírósági végzés részletet mutatott be, amely szerint Gál 2003-ban már kapott ügyészségi megrovást bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisításért, majd 2006-ban két vádpontban is bűnösnek találták, amikor egy vödör plakátragasztót borított a DK dunaújvárosi képviselőjére. „E tények bizonyítják, hogy a Fidesz már 2006-ban úgy jelölte önkormányzati képviselőjének, majd tette 2010-ben a város közbiztonsági bizottságának elnöki székébe Gál Rolandot, hogy tudta: egy erőszakos magánokirat-hamisítót, alvilági figurát foglalkoztat” – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a párt.

A DK arra is felhívja a figyelmet, hogy bár a Magyar Távirati Iroda munkatársa személyesen vett részt a DK pénteki sajtótájékoztatóján, az MTI központja mégis arról tájékoztatott, hogy nem tudósít az eseményről. „A DK úgy ítéli meg mai sajtótájékoztatója eltitkolását, hogy Gál Roland nagyon is érzékeny szálakkal fűződik a Fidesz dunaújvárosi szervezetéhez és a párt országos vezetéséhez, különben mi indokolta volna a hivatalos dokumentumokkal alátámasztott tények eltitkolását” – hangzik a közlemény.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.