Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, fél fej finomra aprított vöröshagyma, 1 db finomra vágott, kimagozott jalapeno paprika, 2 gerezd fokhagyma lereszelve, 3 vékonyra szeletelt újhagyma, só, őrölt fekete bors, másfél bögre főtt, apróra vágott csirkemell, 1 bögre reszelt cheddar sajt, 120 g krémsajt, kevés csípős szósz, 1 tojás, liszt, a nyújtáshoz, 425 g fagyasztott, kész omlóstészta, 1 evőkanál csilipor. A csili-zöld citrom mártogatós szószhoz: 1 bögre görög joghurt, 1 evőkanál (chipotle) csilikrém, 1 zöld citrom leve és reszelt héja.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Egy tepsit kivajazunk. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, közepes tűzön melegítjük. Amikor felforrósodott, beledobjuk a hagymát, a jalapenót, a fokhagymát és az újhagymát, majd addig főzzük, míg megpuhul. Sóval, borssal ízesítjük. Egy nagy edényben összekeverjük a csirkehúst, a sajtot, a krémsajtot, a hagymakeveréket és a csípős szószt. Egy kisebb edényben felverjük a tojást, félretesszük. A tésztából 33 centiméteres vékony köröket nyújtunk, amelyekből aztán tésztavágóval egyenként 8 db, 10 centiméter átmérőjű kört vágunk ki. A maradékot összegyúrhatjuk, és újból kinyújthatjuk. A körök közepére púpozott evőkanálnyi csirkekeveréket kanalazunk. A széleket a felvert tojással megkenjük, és a kört félbehajtjuk. A tetejüket kézzel finoman megnyomkodjuk, a széleket egy villa fokával lezárjuk, a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk csiliporral. Körülbelül 20 percig, aranybarnára sütjük. A szószhoz összekeverjük a joghurtot, a csilikrémet, a zöld citrom levét és lereszelt héját, az empanadát ezzel tálaljuk.