galéria megtekintése

Gyerekekre vigyázott a trafikoslány gyilkosa

0 komment

NOL

Levegő után kapkodott és szólni sem tudott B. Péter édesapja, mikor csütörtökön megtudta, valószínűleg fia ölte meg a huszonegy esztendős kaposvári trafikoslányt, G.Fruzsinát.

Ha tehetné, gyermeke helyett is vezekelne - mondta a Blikknek Tibor, aki tudja, fia tettére nincs bocsánat. B.Péter szerdán halálra késelt egy trafikoslányt az egyik kaposvári dohányboltban.

Fotó: Varga György / MTI

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a húszéves B.Péter Sántos községben élt, és azért akart erőszakos módon pénzt szerezni, mert el szeretett volna költözni szülei házából.

 

Sántos pár száz lakosú falu, ahol mindenki ismerte a lány gyilkosát. A fiatal férfi pár napja költözött el otthonról, szüleinek azt mondta, a közelben élő nagyapjához megy.

„Néhány napja, már nem lakott otthon, azóta nem sokat tudtam róla" – mesélte Tibor, a gyilkossá lett férfi édesapja, aki csütörtökön értesült róla, hogy fia lehet a huszonegy éves kaposvári lány gyilkosa: „Levegő után kapkodtam, szólni sem tudtam. Sajnos végül beigazolódott, hogy ő tette" – mondta a Blikknek Tibor, aki szerint fia jó neveltetést kapott, ezért nem érti, miért követte el szörnyű tettét.

Az apa azt is elmesélte a lapnak, hogy a fiatal férfi bébiszitterként dolgozott az elmúlt időkben, más munkája nem volt. Hozzátette, soha nem volt büntetve, és nem volt erőszakos senkivel.

Tibor, mióta elfogták fiát, nem találkozott vele, és nem tudja, mit tudna neki mondani a gyilkosság után: „Ha találkoznánk is, nem tudom, mit tehetnék – jegyezte meg az édesapa, aki bele sem mer gondolni, Péter micsoda fájdalmat okozhatott az elhunyt lány családjának.

„Azt hittem eddig, hogy az a gyerek a légynek sem tudna ártani" – nyilatkozta a lapnak Manci néni, a család egyik közvetlen szomszédja, aki hozzátette, hogy a fiú családja rendes, jóban van velük az egész falu.

Apja munkásruhájában gyilkolt

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, Szijártó István ezredes pénteki sajtótájékoztatóján ismertette a szerdai kaposvári gyilkosság részleteit. A nyomozás szerint a férfi egy 30 centis konyhakéssel felfegyverkezve utazott a városba, és apja egyik munkásruháját vette magára. Egy szétszaggatott pólót is vitt magával, hogy legyen mivel az arcát eltakarni.

B.Péter órákig kutakodott a kirabolandó trafik után, majd végül a Fő utca 46.szám alatti boltot látta alkalmasnak arra, hogy kirabolja. Megvárta míg az eladó egyedül marad, majd bement, és egyből a pénzt követelte. A lány odaadta neki a pénzt, de félve attól, hogy G.Fruzsina szól a rendőröknek miután ő elment, többször megszúrta a lányt.

A lány belehalt sérüléseibe, B. Péter pedig mindössze 22 ezer forinthoz jutott a rablás után, amit keveselt, ezért újra rabolni akart. Két trafiknál időzött, de végül hazindult, ruháit a kaposvári ligetben elrejtette, a gyilkosságnál használt kést pedig a Malom-tó vizébe dobta.

A nyomozók a köztéri kamerák felvételeit elemezve, csütörtök a kaposvári kórház urológiáján vették őrizetbe a férfit, aki a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

A trafikosok rettegnek

A kaposvári trafikosok közül többen a gyilkosság óta nem hajlandóak becsukni a trafikjuk ajtaját. A meggyilkolt lányt alkalmazó trafikost a törvények sem érdeklik, leszedi a boltja kirakatát takaró fóliát.

A szerdai gyilkosság kapcsán Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter is bejelentette, megvizsgálják, nem kell-e változtatni a dohányboltokról szóló törvényen.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.