galéria megtekintése

Rettegnek a kaposvári trafikosok, a szabályok sem érdeklik őket

17 komment


Ungár Tamás

Akár engedetlenségi mozgalomnak is minősíthető, hogy a kaposvári trafikosok közül sokan a gyilkosság óta nem hajlandók becsukni üzletük ajtaját, így az utcán járók láthatják, hogy: a nemzeti dohányboltokban – bizony - dohányárukat kínálnak.

- Volt, hogy azt álmodtam, lelőnek. Gyakran félek, hogy megtámadnak. Ha gyanús kinézetű ember jön be, akkor különösen. Szerintem a lefóliázott boltok ösztönzik a bűnözőket. Csak olyan bolti rablásokról hallottam mostanában, amit trafikok ellen követtek el. Mintha más boltok nem is érdekelnék a rablókat.

Mécsesek a helyszínen
Mécsesek a helyszínen
Varga György / MTI

A fentieket Nikolett mondja, aki a kaposvári rendőrségtől száz méterre, egy áruház parkolójában működő dohányboltban eladó. A sudár, aerobic-oktatóként is dolgozó lány 21 esztendős, vagyis egykorú az áldozattal. Félelmét ez is erősíti, na meg az is, hogy munkaadója másik trafikját már érte rablótámadás. Az ott szolgáló kolleginára is késsel rontott egy férfi, ám ott nem történt sérülés. A kollegina viszont abbahagyta ezt a munkát. Nikolett nyitott ajtóban állva beszél mindezekről.

 

– Azért hagyom nyitva, hogy belássanak – mondja később.

– Tudom, hogy ez szabálytalan, de így biztonságos.

Felkerestem még féltucat trafikot a somogyi megyeszékhely központjában, s valamennyi sarkig ajtaja nyitva állt. A Kossuth utca egyik dohányboltjában sem kell lenyomnom a kilincset. Az eladó, Anita, középkorú asszony, s ő is azért döntött így, hogy belássanak az üzletbe. Anita nem titkolja, hogy neki is voltak rossz álmai a rablóktól való félelmében, s előfordult nem egyszer, hogy amíg egy számára gyanús férfit kiszolgált, addig

az egyik kezét állandóan a riasztógombon tartotta.

Az asszony szerint gyorsan el kellene törölni a boltok kötelező fóliázását.

Rengetegen emlékeznek a meggyilkolt lányra
Rengetegen emlékeznek a meggyilkolt lányra
Varga György / MTI

Annak a trafiknak a gazdája, ahol a meggyilkolt lány dolgozott, Gölöncsér Attila. A középkorú férfinak a Fő utcán van a másik dohányboltja. Pénteken ő dolgozott ott, nem a máskor pult mögött álló női alkalmazott, mivel a hölgy is fél a gyilkosság óta. Gölöncsér boltjának ajtaja is tárva, ám a férfi azt tervezi, hogy tovább megy ennél: - Már hívtam a dekorost, és egy napon belül leszedjük a fóliát! - fakad ki. - Elég volt ebből, nem érdekel, hogy szabálytalan! Nem várom meg, hogy a törvényt megváltoztassák, én leszedetem.

- És ha megbüntetik?

- Akkor megbüntetnek – vágja rá indulattal, s le is zárja a beszélgetést.

A szerdai gyilkosság nemcsak Kaposváron váltott ki indulatokat a fóliázás ellen. Az egyik pécsi trafik eladója, egy huszonéves asszony – amikor szóba hoztam neki a gyilkosságot - így csattant fel: - Azt kívánom, hogy annak, aki ezt a törvényt kitalálta, ne legyen egyetlen nyugodt napja. Azt nem kívánom, hogy öljék meg a lányát, de ha őt szúrnák le, mint trafikost, azt nem bánnám.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.