galéria megtekintése

El akarják kapni az igazi gonoszt - Budapesten járt minden ördögűzők főnöke

7 komment

NOL

Máriaremetén több ezer ember előtt tartott előadást az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke. Kitért arra is, hogy miről szoktak panaszkodni a gonosz lelkek az ördögűzések során.

„Minden család egy kegyhely legyen" mottóval rendezték meg a III. Szeretetláng Találkozót Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében. A mintegy kétezer érdeklődő részvételével megrendezett lelkinap főelőadója Francesco Bamonte, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke volt – írta a Magyar Kurír.

Szűz Mária harca a gonosszal című délutáni előadásában Bamonte legelőször is teljes képet vázolt fel arról, hogy miként jött el a rossz a világba – olvasható a katolikus hírportálon, és mivel Szeretnénk elkerülni, hogy az ördögűzés vallási-eszmei hátterének valamilyen fontos részlete kimaradjon, ezért rövidítés nélkül közöljük a terjedelmes tudósítás vonatkozó részét.

A rosszat nem Isten teremtette, hanem a legszebbnek teremtett angyal, Lucifer Istentől való elfordulásával jelent meg – hangsúlyozta Bamonte a Magyar Kurír szerint. Az angyalok spirituális lények, csak szellemi létformájuk van, de emiatt ismeretszerzésük nem korlátozódik az érzékszervekre, és tökéletesen érzékelik Isten végtelen nagyságát. Lucifer – akinek elnevezése (fényhozó) nem az ördög neve, hanem az Isten által teremtett angyal kezdeti szépségére utal – jól ismerte tehát az igazságot és mindazt a jót, ami a világban volt, de nem akarta elismerni a saját helyzetét.

 

Ezért szabad akaratából szembefordult Istennel, vagyis az isteni kegyelem ellen lázadt. Lucifer és a lázadó angyalok, akiket megtévesztett – mintegy az angyalok egyharmada – bűne azért megbocsáthatatlan, mert ők az emberekkel ellentétben tökéletesen tudatosan, megátalkodottan utasítják el Isten szeretetét. Emiatt is nem tudják például a hét szentség közül a gyónást elviselni, mivel abban megbánjuk, hogy Isten ellen vétettünk, vagyis olyat teszünk, amit ők soha nem tennének.

Lucifer – folytatódik a tudósítás – ugyancsak gőgje miatt nem tudja elfogadni Isten megtestesülését, amelyet az Úr már kezdetben megtervezett, hogy megmentse az embereket. Nem tudta elviselni, hogy az emberek szintjére „lesüllyed" az Isten, s ráadásul egy embert, Szűz Máriát az angyalok fölé helyez, az Angyalok Királynőjévé tesz. Innen ered a gonosz lélek Szűzanya iránti mérhetetlen gyűlölete, amelyet az ördögűzések alkalmával is meg lehet tapasztalni – állította ördögűzők elnöke.

Az is kiderült az előadásból, hogy Isten megakadályozhatta volna a rosszat a világban azzal, hogy nem ad intelligenciát az angyaloknak és az embereknek és nem ad nekik szabadságot, de mégsem tette. Ennek az az oka, hogy Isten végtelen szeretet, és nem akarja senkire sem rákényszeríteni, hogy szeresse őt; azt szeretné, ha mindenki saját maga döntene erről. Így viszont a szabad akaratból adódóan megadja azt a lehetőséget, hogy ne válasszák őt, ne szeressék őt, és így elkárhozzanak. Ez a szabadság kell ugyanakkor ahhoz is, hogy elnyerjük az üdvösséget, vagyis részesülhessünk Isten boldogságából.

Bamonte foglalkozott Szent Mihály arkangyallal, az angyali seregek vezérével is, aki Luciferrel szemben teljesen elfogadja Istent, amire a neve is utal: Mikael – Ki olyan, mint Isten? A Szűzanya mellett őt is hívjuk segítségül mindennap – kérte a jelenlevőket az előadó.

Mivel Istent nincs hatalma támadni, az ördög az emberek minél nagyobb tönkretételén dolgozik, vagy meg akarja hiúsítani közeledésünket Istenhez, vagy ha vele vagyunk, el akar tőle szakítani. Az ördög hazudott az első emberpárnak és nekünk is, amikor azt mondta, hogy olyanok lehetünk, mint az Isten és függetlenek lehetünk tőle.

Bamonte és a gonosz. Harc az utolsó pillanatig
Bamonte és a gonosz. Harc az utolsó pillanatig
Alessandro Bianchi / Reuters

Ezzel elszakít minket Istentől és az örök kárhozatra taszít minket, ám – Isten kegyelméből – nekünk életünk végéig módunkban van megváltoztatni ezt a döntésünket. Éppen emiatt is van az, hogy az ördög éppen halálunk órájában a legaktívabb, akkor a legelszántabb, hiszen ez az utolsó csata a jó és a rossz között. Ám a Szűzanya is éppen így különösképpen segít minket utolsó óráinkban, és a bűneikben megátalkodott emberek esetében is folyamatosan imádkozik Istenhez, hogy az emberek bűnbánatot tartsanak. Ezekről az exorcizmus, az ördögűzés alkalmával panaszkodnak is a gonosz lelkek.

Előadásában Bamonte arról is beszélt, hogy mely legvégső módszerrel akarja a sátán megnyerni az embereket. Ez egy olyan vallás, amely a történelem eddigi vallásaival ellentétben nem Isten-, hanem emberközpontú. Több ez, mint az ateizmus, mert az csak tagadja Isten létét, ez azonban az embert teszi Istenné. Az eredendő bűn miatt alapvetően rosszra hajló emberi természet és a morális értelemben vett világ az a két dolog, ami teret enged a gonosz terjedésének. Így bármennyire is Istennek van végtelen hatalma, az ördögnek pedig sokkal kisebb hozzá képest, igenis lehet részleges győzelme a gonosznak, vagyis eljöhet az antikrisztus uralmának kora.

De nem kell kétségbeesnünk emiatt, ugyanis Isten és a Szűzanya győzelme nem lehet kétséges – fűzte hozzá rögtön az előadó. A mi saját, személyes életünkben sem lehet kétséges Isten és a Szűzanya győzelme, ha hagyjuk, hogy Isten szeretetének lángja elvakítsa a sátánt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.