galéria megtekintése

Ha szoftpornónak nézzük, akkor nem lenne rossz

5 komment


Veres Dóra

Vajat úgy még nem köpültek, mint a szlávságukra büszke lengyelek az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében. Nem ez az egyetlen kép a dániai versenyről, amelyik üldözni fog még sokáig álmainkban.

Naivan azt hittük, fellélegezhetünk a keddi első elődöntő végeztével, mert a lett tortasütős dal után rosszabb már nem jöhet. Mekkorát tévedtünk!

A lengyel duó, Donatan & Cleo My Słowianie - We Are Slavic című száma önmagában is sokkoló, a videója megdöbbentő, de amit csütörtökön este aztán élő előadásban B&W Hallerne színpadán láthattunk, arra nehéz szavakat találni. Az énekesnő mellett lengyel népviseletbe öltözött hölgyek pornófilmbe illő módon köpülték a vajat és gyűrtek a mosódeszkán valamilyen ruhadarabot.

Még jó, hogy az M1-en kitették a 12-es karikát.

 

A kommentelők is ízekre szedték a produkciót, ám a lengyel netezők villámgyorsan a csapat védelmére keltek, mondván angolul valóban bizarr a szöveg és furcsának tűnik a dal, de lengyelül vicces, és a dalszerzők is viccnek szánták az egészet. Sajnos nem értünk lengyelül, így nem az alkotókkal együtt, inkább rajtuk nevettünk.

A litván Vilija Mataciunaite belevág
A litván Vilija Mataciunaite belevág
MTI/AP

Hasonló hatást váltott ki a görög fiúbanda is, amelynek tagjai egy '90-es éveket idéző diszkószámmal készültek, és trambulinon ugráltak a dal előadása közben. 

Mégsem ez volt az est mélypontja. Minden harmadik-negyedik fellépő után különböző, az Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatos statisztikákat osztottak meg a nézőkkel.

Conchita Wurst megjelenése kissé megnehezíti, hogy a dalra koncentráljunk
Conchita Wurst megjelenése kissé megnehezíti, hogy a dalra koncentráljunk
MTI/AP

A "Hányan nyaltak az Eurovízióban?" kérdés hallatán először azt hittem, én hallottam rosszul. De nem. Tényleg megnézték, az elmúlt 58 évben, ki nyalta meg legtöbbször az ajkát éneklés közben. Nem szeretném felcsigázni a kedves olvasókat, úgyhogy íme, a győztes: Johnny Logan, aki kétszer is megnyerte a dalversenyt. Ő egyetlen dal alatt harmincszor nedvesítette be ajkait.

No de ne legyünk ennyire szigorúak! Volt néhány egészen emlékezetes produkció is. A máltai Firelight nevű banda kifejezetten tetszett, kellemes folkos-countrys zenét játszottak, miközben a zenészek alá egy mező képét vetítették. Nem az a sablonos eurovíziós sláger.

Nem álltak be a sorba a svájciak sem, és a Sebalter nevű banda befütyülte magát a döntőbe.

Üde színfolt volt a finn csapat, a Softengine muzsikája is. Igaz, nem volt túl eredeti, egyből az angol rockegyüttes, a Coldplay jutott az eszünkbe őket hallva, de a dallamos indie-pop nóta igencsak jólesett így a műsor közepén, különösképpen, hogy a furcsa lengyel produkció és az osztrák Conchita Wurst balladája után léptek színpadra. Az utóbb 28 éves transzvesztita előadó száma, a Rise Like a Phoenix egyébként kiváló Bond-dal lehetne, lendületes, mégis epikus.

Elnyerte tetszésünket a grúz csapat, a The Shin and Mariko Three Minutes to Earth száma is, melyhez hasonlót nem hallottunk az elmúlt négy évben az Eurovíziós Dalfesztiválon. Balgaság lenne azt gondolni, hogy ilyen progresszív világzenének esélye lehet, de már azért megérte megnézni a műsort, hogy lássuk őket és megjegyezzük a nevüket.

Ahogy azt sejteni lehetett, nem jutottak tovább.

Azt mondják, ez humor. Szombaton újra próbálkozhatunk a lengyelek megértésével
Azt mondják, ez humor. Szombaton újra próbálkozhatunk a lengyelek megértésével
MTI/AP

Színpadra lép azonban szombaton a jótündérnek öltözött, fuvolázó szlovén énekesnő, Tinkara Kovač, aki öltözékéhez híven egy Disney-rajzfilmbe illő, fülbemászó dallal nyerte el a közönség tetszését.

A jó hír, hogy az általunk legjobbaknak ítélt előadók többsége ott lesz szombaton este a döntőben, a rossz pedig, hogy a két meglehetősen nevetséges produkciót is beszavazták a nézők.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.