galéria megtekintése

Magyar kutatókat is díjaztak a legértelmetlenebb felfedezésekért

0 komment

MTI

Magyar kutatók munkáját is ig-Nobel-díjjal jutalmazták: egy nemzetközi kutatócsoport tagjaiként felfedezték, hogy a világos szőrű lovak kevésbé vonzzák a bögölyöket, a szitakötők pedig végzetes vonzalmat éreznek a fekete sírkövek iránt.

A 2016-os Ig-Nobel-díjakat csütörtök este adták át az amerikai Harvard Egyetemen. A magyar kutatók, Horváth Gábor, Blahó Miklós, Kriska György, Hegedüs Ramón, Gerics Balázs és Farkas Róbert spanyol, svéd és svájci kollégáikkal végezték kutatásaikat, amelyekkel fizika kategóriában érdemelték ki a díjat – számolt be az MTI.

A magyarok mellett díjazták a már 2007-ben elhunyt Ahmed Shafik egyiptomi urológust, aki azzal kísérletezett, milyen hatással van a patkányok szexuális életére, ha nadrágot ad rájuk. A biológiai díjat két brit tudós, Thomas Thwaites (képünkön) és Charles Foster kapta megosztva – írja a Reuters. Thwaites művégtagokat fejlesztett ki, amelyekkel a kecskéket próbálta utánozni.

 

Reuters

Foster azt próbálta ki, milyen borzként élni, kukacokat evett és kikapart egy odút.

Az 1991-ben alapított ig-Nobel a Nobel-díj amerikai paródiája, a nemzetközi tudományos élet azon szereplőinek ítélik oda évente, akiknek tevékenysége látszólag értelmetlen felfedezésekhez, néha mulatságos találmányokhoz vezetett. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.