galéria megtekintése

Kedvezményes egyensúly a manézsban

0 komment


Bárkay Tamás

A nyugdíjas artisták segítségre szorulnak, a szakszervezet karitatív akciót szervez, a nézők is nyernek.


A Fővárosi Nagycirkusz szerda délelőtti előadásának teljes bevételét a nyugdíjas artisták megsegítésére fordítják – értesültünk. A karitatív akciót szervező Magyar Artistaművészek Szakszervezetét elnöklő Eötvös Tibortól tudjuk: a jegybevételt 125 idős artista között szeretnék szétosztani, a közelgő karácsony apropóján. Többségük rendkívül szerény körülmények között él, nyugdíjuk nem haladja meg a 60 ezer forintot, és félretenni sem igen tudtak.

Nem ritka a jótékony előadás: az Eötvös cirkusz 2013-ban egyik előadása bevételét a cirkuszi állatok „nyugdíjasotthonának
Nem ritka a jótékony előadás: az Eötvös cirkusz 2013-ban egyik előadása bevételét a cirkuszi állatok „nyugdíjasotthonának" megvalósítására ajánlották fel
Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

A megsegítésükre rendezett pazar műsorban látható lesz a nemzetközi porondon is sikeres magyar Teibler-csoport, amely az egyik legklasszikusabb magyar artistamutatványt, az ugródeszkaszámot eleveníti fel. A szintén hazai Duo Claire levegőszámmal készült a közönség elkápráztatására. Fellép az oroszlánszelídítő olasz ­Den­ny Montico, és a kolumbiai Gerling Troupe lélegzetelállító magasdrót-mutatványokkal.

 

Adódik a kérdés, miért szorulnak támogatásra az idős artisták, miért nem tudtak előtakarékoskodni az egykor világot járt művészeink. A történet elég szomorú. Az élő szocializmus vonatkozó regulája szerint nyugat-európai és tengerentúli gázsijukat – amely hetente akár a háromezer dollárt is elérte – az állam egy az egyben lenyelte. A művészek csak a gyengécske itthoni javadalmazásukat és az ugyancsak erősen visszafogott napidíjukat kapták meg. A mostani támogatási akció formája igazán stílszerű. A segítőkész nagyérdemű a cirkusz most futó nemzetközi show-műsorát, a Balance (azaz egyensúly) című produkciót tekintheti meg kedvezményes, 1500 forintos áron.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.