galéria megtekintése

Ha szelfibottal koncertezik, baseballütővel veri szét a Slipknot

1 komment


Csepelyi Adrienn

Lázadnak az előadók: megunták, hogy a közönség a koncertek alatt a telefonját babrálja. De ki mondhatja meg, mit illik egy metálbanda fellépésén?

Corey Taylor
Corey Taylor
Reuters

„Azért menj koncertre, hogy élvezd a show-t. Ha SMS-ezni akarsz, maradj otthon" – magyarázta egy rádióműsorban Corey Taylor, a Slipknot nevű amerikai metálzenekar frontembere a furcsa videót, ami nemrég felkerült a YouTube-ra.

 

A felvételen az látható, hogy az énekes kiüti egy SMS-ező rajongója kezéből a telefont.

Az áldozat poénra vette a dolgot, a videóra érkezett reakciók azonban vegyesek: egyesek szerint Taylornak nincs joga ilyesmit tenni, hiszen a rajongók fizetnek a koncertért és nem fordítva. Mások azt mondják: tapló dolog így viselkedni egy előadóval szemben, legyen szó bármilyen műfajról.

Reuters

„Nézd a járókelőket: akkor se bírnak kimászni a hülye mobiljukból, amikor épp átkelnek az úton" – dühöngött Taylor a Las Vegas ­Review-Journalnak adott interjújában. – Imádom nézni, ahogy a telefonjukba merült embereket egyszer csak arcul csapja a valóság. Nincs gondom azzal, ha valaki fotóz, sőt készítsen csak videót nyugodtan, ez nem tereli el a figyelmét a koncertről. De ha látok valakit, aki nyilvánvalóan nincs jelen, mert a telefonját nyomkodja, akkor muszáj megpiszkálnom. Ha ehhez az kell, hogy kiverjem a kezéből a telefonját, hát így teszek." A videó is bizonyítja: Taylor nem viccel akkor sem, amikor azzal fenyegeti a rajongóit: ha szelfibottal érkeznek a Slipknot koncertjeire, baseballütővel veri szét őket.

Rihanna
Rihanna
Reuters

Noha nem ilyen vehemensen, de júliusban, a Pokémon Go-őrület kezdetén Rihanna is kifakadt egy koncerten: „Nem akarom meglátni, hogy a pasitoknak vagy a csajotoknak írogattok. Eszetekbe se jusson pokémonokat fogdosni!" Az eset nagy vitát generált: vajon megszabhatja-e az előadó, hogyan viselkedjen a közönsége? Elvégre nem hangversenyteremben vagyunk, ahol szigorú szabályok szerint történik minden. Sokan Rihanna stílusa miatt akadtak ki: szerintük ilyen arrogánsan nem szabad a rajongókhoz szólni.

Több se kellett a hazai Pokémon Go-közösségnek: a tagokat tömörítő Facebook-csoportban felhívást tettek közzé: aki csak tud, menjen Rihanna koncertjére a Sziget Fesztiválra, és gyűjtsön minél több pokémont. Az más kérdés, hogy a produkció silánysága miatti botrány elterelte a figyelmet a kis lényekről. Pedig mi ellenőriztük: a K-hídnál igazán remek Sand­shrew-kat lehetett fogni, a nagyszínpad előtt viszont alig volt térerő.

Kiszúrta a zaklatást

Hogy mire figyelnek még a zenekarok a koncert alatt, arra itt egy másik példa is. „Vegyed ki az ujjaidat annak a nőnek az arcából" – fakadt ki a Pearl Jam énekese a zenekar múlt heti, chicagói koncertjén, amikor észrevette, hogy egy férfi a közönségben molesztál egy nőt. A tömeg éljenzéssel és tapssal fogadta Eddie Vedder reakcióját, akinek nem tetszett ennyire a helyzet. A Lukin című dal közben leállíttatta a koncertet és kidobatta a zaklatót. A nőtől megkérdezte, hogy jól van-e, majd továbbfolytatta az éneklést. (F. G.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.