galéria megtekintése

Trollkodás Felcsúton: elsimicskázta magát az Omega

3 komment

NOL

Az Orbán-kormány tagjait és Simicska Lajost kifigurázó animációt játszottak le az Omega együttes hétvégi felcsúti koncertjén.

A Pancho Arénában tartott – már előre jókora botrányt kavart – Omega-koncerten, a Régi csibészek című sláger alatt játszották be a paródiaklipet, most pedig a zenekar a Propellernek azt is elárulta, miért.

"A felcsúti koncertet kizárólag politikai előítéletek, általánosítások és kényszerképzetek alapján ítélték meg, már előre, ami jól jellemzi a túlpolitizált hazai viszonyokat. A videó beemelése a háttérvetítésbe szándékos volt, amolyan mosolyt fakasztó céllal – politikáról lehet így is, sőt, ott is! Mindössze ennyi lenne az üzenet.

 

Egyébként a zene a lényeg, ami viszont alig érdekel valakit, ha jobbról-balról lehet vicsorogni és acsarkodni, de főleg mószerolni. Külföldön mindez elő nem fordulhat, tapasztaljuk Berlintől Moszkváig, ahol a közönség zeneértő és a zenei teljesítményt méltányolja, ezért vesz jegyet” – közölte a Propeller megkeresésére az Omega együttes.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szerintük most kezd összekavarodni minden és mindenki, ugyanis a normális vélemények, objektív megítélés nem rendszerfüggő, főleg nem politikai hovatartozás kérdése. Hozzátették: az is kellemetlenül érintette az előre huhogókat, hogy Orbán Viktor ott sem volt – írták a Propellernek.

Kapcsolódó cikkünk: „Mit keresnénk Felcsúton?”

Mihály Tamás, az Omega együttes basszusgitárosa szerint nem helyes, ha az Omega a felcsúti Pancho Arénában koncertezik, merthogy az a helyszín bekerült a politikai erőtérbe. Kóbor János szerint viszont az úgynevezett beatmisét a stadion megálmodója és tervezője, Makovecz Imre, valamint névadója, Puskás Ferenc emlékének szentelik. A véleménykülönbségből nyilvános vita lett, amiről itt számoltunk be részletesen.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.