galéria megtekintése

Putyin szerint már sínen van a paksi szerződés

0 komment

NOL

Moszkva szerint Brüsszel politikai nyomásgyakorlása ellenére is „áterőltették” a paksi szerződést.

Oroszország jó feltételeket ajánlott Magyarország számára a paksi bővítés feltételeiről, és Budapestről már meg is erősítették a szerződés hatályba lépését – jelentette be a Ria Novosztyi hírügynökség tudósítása szerint kedden Vlagyimir Putyin, miután találkozott a Roszatom vezetőjével. Az orosz államfő szerint a szerződés elutasítása „sértette volna Magyarország nemzeti érdekeit”.

Vlagyimir Putyin Szentpéterváron április 27-én
Vlagyimir Putyin Szentpéterváron április 27-én
/Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin / Reuters

„Nagyon fontos eseménynek” nevezte a Paks II.-ről korábban aláírt szerződés életbe lépését Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke. „Nyilvánvalóan nem ment nyomásgyakorlás nélkül, a Financial Times még azzal is bepróbálkozott, hogy az EU elutasította a magyar kormányt” – fogalmazott az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint az orosz állami atomenergia-konszern vezetője. Hozzátette: most megkapták a megerősítést a magyar kormánytól, hogy „mindenben egyetértés van, minden úgy van, ahogy megbeszéltük”.

 

Kirijenko közlése szerint a magyar kormány nagyon erősen elkötelezett a szerződés teljesítése mellett. „Az ajánlatunkat még a politikai nyomásgyakorlás ellenére is áterőltettük” – újságolta Kirijenko.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.