galéria megtekintése

Egész életükben a nizzai utazásra vártak, most halottak

2 komment

NOL

Ahogy sorra azonosítják a holttesteket, egyre több szívszorító személyes történet kerül napvilágra a nizzai teherautós merénylő áldozatairól. A támadásban összesen nyolcvannégyen vesztették életüket.

A texasi Copeland család mindig is arra vágyott, hogy eljussanak Nizzába, számukra ez a vakáció maga volt a megvalósult álom - egészen csütörtök estig. A tengerben fürdő kisfiúról, a 11 éves Brodie-ról épp aznap küldtek az ismerősöknek egy képet a szülők.  

Az 51 apát és a fiút a család két másik gyerekének és az anyának a szeme láttára gázolta el a 31 éves merénylő - írja a Telegraph.

 

A családnak a létrehoztak egy Go Fund Me adoményoldalt, ahol már majdnem 50 ezer dollár (13 millió forint) gyűlt össze a támogatásukra.

A moszkvai közgazdasági egyetemen tanuló 21 éves Viktoria Savcsenko egy barátnőjével utazott Nizzába. "A promenádon sétáltunk, amikor megláttuk, hogy egy teherautó nagyon furcsán mozogva közeledik. A barátnőmet elütötte és meghalt" - emlékszik vissza az Independenten a 22 éves Polina Serebrjannikova, aki törött lábujjakkal és lábsérüléssel túlélte a támadást.

A Svájc olasz nyelvű vidékéről származó Linda Casanova francia férjével vakációzott a városban. Az 54 éves asszony volt Ticino kanton első női vámszakértője. Halálát a fivére, Ivano Casanova jelentette be.

Telegraph úgy tudja, hogy egy német tanár és két diákja is a halálos áldozatok közt lehet. A Paula-Fürst-Gemeinschaftsschule 17 és 18 éves diákjai az év végét megünnepelni utaztak Franciaországba.

Valószínűleg egy idős olasz pár is elhunyt a támadásban. A 71 éves Angelo D'Agostinot és 68 éves feleségét, Gianna Musetet ugyanis aznap éjszaka óta nem tudják elérni a rokonaik, akik úgy tudják, hogy elmentek megnézni a tűzijátékot.

Az észt külügyminisztérium információi szerint két állampolgáruk van a halottak között. A hatóságok jelentései alapján egy ukrán és két örmény áldozat is lehet.

Egy 31 éves tunéziai nő, Olfa Souayah Bent halálát is megerősítették, az asszony négyéves fiát azonban még keresik - számolt be a tunéziai külügyminisztérium.

Egy csapat, a környéken tartózkodó angol iskolást sokáig kerestek, ők azonban épségben megkerültek, miután a közösségi oldalakat elárasztották a rokonok és barátok aggódó üzeneti és a fényképek - írja a Daily Mail

The Sun-nak tudomása van egy súlyosan sérült kisfiúról, akinek egyelőre nem sikerült kideríteni a személyazonosságát, és akit nem látogat senki.

„Nem úgy, mint a terroristák!”

Fatima Charrihi volt a merénylő első áldozata a lánya, Hamza szerint. A 28 éves Hamza bátyja megpróbálta újraéleszteni az anyjukat, de a mentősök szerint az asszony azonnal életét vesztette. Fatima Charrihi Franciaországban élt, és gyakorló muszlim volt, nem úgy, mint a terroristák! - fakadt ki Hamza a L'Express című lapnak.

A 27 éves Timothe Fournier az utolsó pillanatban lökte el a 25 tonnás teherautó elől hét hónapos terhes feleségét. A házaspár Párizsból érkezett a tengerpartra. A Guardian szerint nem lehet tudni, hogy az asszony sértetlenül átvészelte-e a merényletet.

A 48 éves Emmanuel Grout, rangidős határőrtiszt, aki a feleségével és a lányával ment ki megnézni a tűzijátékot, szintén életét vesztette. A Marcigny városkából származó 60 éves Robert Marchand halálát a város polgármestere erősítette meg. 

Michael Pellegrini, 28 éves közgazdász professzor egy magániskolában tanított. Szinte egész családjával együtt áldozatul esett a támadásnak. A sétányon halt meg a férfi 55 éves édesanyja, Veronique Lion és a nagyszülei, a 82 éves Francis és a 78 éves Christiane Locatelli.

Legalább 10 gyerek is meghalt meg a támadásban, pénteken még üres, elhagyott babakocsik állnak a sétány mellett a CNN szerint.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.