galéria megtekintése

Bekavarhat a titkosszolgálatoknak az Anonymous hadjárata

0 komment


Veres Dóra

Az Iszlám Állam különböző online játékok kommunikációs csatornáját használja ki, a magyar szakértő azt is el tudná képzelni, hogy az Anonymous ezeket törje fel és hozza nyilvánosságra nemcsak a chatelők nevét, hanem üzenetváltásaikat is.

 

„Az Anonymous helyében elsősorban a toborzási oldalakat lőném le, azokat tenném elérhetetlenné. A hackercsoport is valószínűleg azoknak a fiataloknak a személyazonosságát hozza majd nyilvánosságra, akik figyelemmel követik ezeket az oldalakat, különösen azokét, akik aktívan részt vesznek a kommunikációban. Nehéz azokra koncentrálni, akik a toborzást végzik, ők többnyire jól rejtik magukat, könnyebb azokat megtalálni, akik aktívan érdeklődnek ezen portálok iránt” – mondta lapunknak Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő, a Balabit IT Security munkatársa.

A szakértő tehát nem azokra koncentrálna, akik a toborzást végzik, hanem azokra, akik aktívan érdeklődnek ezen portálok iránt.

 
Hadüzenet után rögtön támadást indított az Anonymous

Alig egy nappal azután, hogy az Anonymous nevű hackerszervezet hadat üzent az Iszlám Államnak, máris több ezer, a szélsőséges szunnita szervezet tagjának Twitter-fiókját lőtték le. Részleteket itt olvashatnak: >>>

Az Iszlám Állam különböző online játékok kommunikációs csatornáját használja ki, a magyar szakértő azt is el tudná képzelni, hogy az Anonymous ezeket törje fel és hozza nyilvánosságra nemcsak a chatelők nevét, hanem üzenetváltásaikat is.

„Az azonban egy másik kérdés, hogy ez a tevékenység mennyire sérti a titkosszolgálatoknak a munkáját. Hiszen ha valamit nyilvánosságra hoznak, akkor gyakorlatilag a korábban használt kommunikációs csatornát nem használnák többé, tehát azt hiába figyelnék tovább a titkosszolgálatok” – jegyezte meg Krasznay, aki szerint a legnagyobb probléma az Anonymous támadásaival a dekonspirálódás.

A szervezet európai tagjainak jó része azért ott van a titkosszolgálatok megfigyelési listáján, és sokuk nem is tudja, hogy figyelik őket. Ha azonban az Anonymous nyilvánosságra hozza személyes adataikat, onnantól kezdve sokkal inkább rejtőzködnek majd, és sokkal nehezebb lesz a titkosszolgálatok munkája is.

Hadüzenet után rögtön támadott az Anonymous
Reuters

A Twitter-fiókok lelövésével kapcsolatban megjegyezte, mivel nem ez a dzsihadisták elsődleges kommunikációs csatornája, túl sok mindent a hackercsoport nem ért el. Jelentős kárt azzal tudnának okozni, ha az „irányítóközpontot” lőnék le.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.