hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“vega”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
vega
Indiai házi sajt zöldségekkel és tikka masalával
Bede Anna, a Vegasztrománia blog szerkesztője egy óra alatt sajttá változtatja a tejet, rápirít, majd a ghíben sült zöldségekkel együtt tikka masala szószba ágyazza.
2015. március 12.
Videó
gasztronómia
Három keksz egy receptből
Horváth Kati, a BÜFÉ Budapest háziasszonya egy alapreceptből három féle, kívül roppanós, belül puha kekszet süt cukor, tojás és liszt hozzáadása nélkül.
2015. február 19.
Videó
gasztronómia
Influenza Killer, Búzafű Shot
A Tütü Lébárban megnéztük, a facsart narancslén túl mivel dobhatjuk fel a szürke téli napokat. Színek, vitaminok, különleges ízek, a spenóttal, zellerrel, uborkával is ízesített italokban.
2015. február 12.
Videó
saláta
Mogyorósült szivárvány-salátával
Bede Anna, a Vegasztrománia blog és könyv írója megmutatja, melyik receptjével kápráztatja el húsevő ismerőseit. A saláta készítése közben az is kiderül, hogyan lehet a legtisztábban gránátalmát pucolni.
2014. december 04.
Videó
gasztronómia
Paradicsomos vöröslencse-főzelék
Főzelékes Feri fűszeres sült zöldségekkel színesíti paradicsomos vöröslencse-főzeléket. Az is kiderül, hogyan lehet gazdaságosan gyömbért pucolni, és a sütéshez milyen színű nejlon zacskó a legideálisabb.
2014. november 13.
Videó
fõzelék
Csicseriborsó-főzelék mangóval
[url=https://hu-hu.facebook.com/pages/Feri-a-f%C5%91zel%C3%A9kes/244773839005239]Feri, a főzelékes[/url] idei őszi gasztroőrülete: gyümölcs a zöldségfőzelékben. Szatmári Ferenc csodás ebédet készít a gangon, édes-savanyú csicseriborsó-főzeléket karamellizált mangóval és céklával.
2014. szeptember 25.
Videó
gasztronómia
Sült karfiol zöldfűszeres-tojásos mártással
A karfiol sütve a legeslegfinomabb, ha egyszer kipróbálják, soha nem fogják más módon készíteni, állítja Mautner Zsófia. Ismét régi szakácskönyvből, a kifejezetten "magyar ízlésre" készült, Képes budapesti szakácskönyvből újít meg egy receptet: zöldséges ételében a sült, karamellizálódott karfiol intenzív, kicsit édeskés ízét tökéletesen ellensúlyozza a ropogós, hagymás, kicsit ecetes, tojásos mártás.
2014. június 26.
Videó
gasztronómia
Olténiai zöldbab buggyantott tojással
Mautner Zsófia egyik kedvenc nyári fogását, a hidegen és melegen is fogyasztható olténiai zöldbabot készíti el. Fogyasztható köretként sültekhez, de akár magában is. A buggyantott tojás nagyon jól illik a zöldséges ételekhez, ezért most egy olyan módszert is bemutatunk, mellyel garantáltan sikerül a látványos feltét.
2014. június 19.
Videó
gasztronómia
Lötözött saláta, pirított retek
Mautner Zsófia a magyar gasztronómia Bibliájából, Czifray István szakácskönyvéből készíti el a lötözött salátát vajmártásban, és amíg sül, addig ráadásként összedob egy pirított, hónapos retket is.
2014. április 03.
Videó
gasztronómia
Sokmagos répatorta
Több benne a zöldség, mint a liszt, tartalmas, omlós, igazi téli finomság Kaldeneker György sokmagos répatortája - vagy répamuffinja, ha reggelire, uzsonnára szeretnénk péksüteményt.
2014. február 20.
Videó
Chili a szembe
Káposztás lepény
Hogyan süt, vásárol, hogyan találja meg a szükséges fűszereket egy vak háziasszony? Dr. Ozvári-Lukács Réka megmutatja, hogyan készíti a gyerekei kedvenc ételét, a káposztás lepényt.
2014. február 06.
Videó
krumpli
Nincs népszerűbb Feri krumplifőzelékeinél
Egy tipikus téli főzeléket frissít fel Feri, a főzelékes: citromos-petrezselymes burgonyafőzeléket készít sajtos pattogatott kukoricával. Köszönjük a helyszínt a Cirko-Gejzír Mozinak.
2014. január 30.
Videó
sajt
Ünnepi fondue
Mautner Zsófia szerint a fondue az egyik legjobb karácsonyi étel, mert senkinek nem kell a konyhában órákig egyedül sütni-főzni, kényelmes, együtt körül lehet ülni, a mártogatni való ízlés szerint variálható. Megmutatjuk, mi kell a klasszikus francia fondue elkészítéséhez, milyen ital illik hozzá, kit mikor kell megcsókolni, fogyasztása közben.
2013. december 19.
Videó
gasztronómia
Karácsony-illatú, francia kenyér
Mézes-fűszeres, nem túl édes kenyeret süt Mautner Zsófi. A karácsony-illatú (francia) pain d'épices isteni vajjal és narancsdzsemmel, de a legfinomabb sós pástétommal, különösen libamájjal.
2013. december 05.
Videó
saláta
Gránátalmás lencsesaláta - pirított magvakkal
Mautner Zsófia azoknak ajánl egy egyszerű receptet, akik túl sok lencsét vásároltak, de már unják a főzeléket. Kicsit törökös, kicsit ázsiai beütésű, ízekben változatos gránátalmás lencsesalátát készít pirított magvakkal.
2013. január 03.
Videó
gasztronómia
Ételrendelés, a rántott gombán túl
Mautner Zsófia és Szemere Katalin megnézték, milyen ételt rendelhet egy vegetáriánus a rántott gombán túl. Három különböző jellegű konyhát próbáltak ki, egy közel-keletit, egy indiait és egy vegetáriánus ételekre specializálódott házhozszállítós cégét.
2012. november 15.
Videó
chili a szembe
Gyömbéres, csípős karalábéfőzelék
Mautner Zsófia ismét főzeléket készít - kicsit másképp, mint ahogy a menzán megszokhattuk: liszt és rántás nélkül, gyömbérrel, korianderrel, különleges feltéttel.
2012. augusztus 30.
Videó
chili a szembe
Három tüzes, frissítő salsa
A kánikula miatt grillcsirkét vásároltunk, hogy ne kelljen sütni-főzni. Mautner Zsófia frissítő salsákat készített hozzá: egy gyömbéres-nektarinost, egy fűszeres mentasalsát, és egy klasszikus mexikói, paradicsomos változatot.
2012. július 19.
Videó
saláta
Nem kell mindig kaviár
Mautner Zsófia a zöldségeknek azokból a részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából. Ötleteket is ad, hogyan dobjuk fel a végeredményt néhány olcsó, ázsiai boltokban kapható alapanyaggal. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját ötleteit, hogyan lehet felhasználni a főzéshez a zöldségek "haszontalan" részeit, a legjobb receptet értékes nyereménnyel jutalmazzuk.
2012. március 30.
Videó
gasztronómia
Csicsókahummusz és saláta kolbásszal
Itt a csicsókaszezon! Egészséges, finom főzve, sütve, sőt nyersen is, előnye a krumplival szemben, hogy cukorbetegek is ehetik. Langyos csicsókasalátát készítünk sült hagymával, paprikával, húsevőknek kolbásszal, és csicsókahummuszt - különleges kencét a hétköznapi reggelikhez, vacsorához.
2012. február 10.
Videó
1
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól