hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“régi receptek”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Chili a szembe
Málnás-kapros vargabéles
Mautner Zsófia erdélyi recept alapján készült vargabélessel búcsúzik a Noltv nézőitől. A tejfölös, túrós, tojásos masszával összekevert cérnametélt az ő verziójában szuflészerű, az eredetinél habosabb, lágyabb.
2014. szeptember 18.
Videó
gasztronómia
Sült karfiol zöldfűszeres-tojásos mártással
A karfiol sütve a legeslegfinomabb, ha egyszer kipróbálják, soha nem fogják más módon készíteni, állítja Mautner Zsófia. Ismét régi szakácskönyvből, a kifejezetten "magyar ízlésre" készült, Képes budapesti szakácskönyvből újít meg egy receptet: zöldséges ételében a sült, karamellizálódott karfiol intenzív, kicsit édeskés ízét tökéletesen ellensúlyozza a ropogós, hagymás, kicsit ecetes, tojásos mártás.
2014. június 26.
Videó
gasztronómia
Olténiai zöldbab buggyantott tojással
Mautner Zsófia egyik kedvenc nyári fogását, a hidegen és melegen is fogyasztható olténiai zöldbabot készíti el. Fogyasztható köretként sültekhez, de akár magában is. A buggyantott tojás nagyon jól illik a zöldséges ételekhez, ezért most egy olyan módszert is bemutatunk, mellyel garantáltan sikerül a látványos feltét.
2014. június 19.
Videó
gasztronómia
Pöszmétés húsgombóc
Ismét régi receptet újít fel Mautner Zsófia, most Simon Elemérné Bolemán Ilona Eredeti kunsági szakácskönyvéből készíti a pöszmétés húsgombócot. Friss, kicsit édes, kicsit savanyú
2014. június 12.
Videó
gasztronómia
Kenyérlángos, Nagy-Magyarország szakácskönyvéből
Az 1902-ben jelent meg 'Emma asszony szakácskönyve', melyet Ignotus, a Nyugat folyóirat főszerkesztője szerkesztett, ebből a Kapros-túrós kenyérlángost süti meg Mautner Zsófia.
2014. május 29.
Videó
Chili a szembe
Tripla epres-habos torta
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal egy igazi szezonális desszertet, a szamóca lepényt választja Kugler Géza Házi Cukrászat című, 1800-as évek végén megjelent könyvéből.
2014. május 08.
Videó
libamáj
Fűleves, pirított libamájjal
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet elevenít fel, ezúttal Rézi néni Szegedi szakácskönyvéből, a fűlevest újítja meg: liszt nélkül és rántott pontyfej helyett pirított libamájjal készíti.
2014. május 01.
Videó
Cigány
Káposztás tuskó a cigány konyhából
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal a cigány konyhából merít ihletet. Szigeti Andor Népi konyha című könyvéből a káposztás tuskót készíti el. Fantasztikusan néz ki, a könyv köretnek ajánlja, de szerintünk kiadós önmagában is, hideg tejföllel a gyerek is imádni fogja.
2014. április 10.
Videó
gasztronómia
Lötözött saláta, pirított retek
Mautner Zsófia a magyar gasztronómia Bibliájából, Czifray István szakácskönyvéből készíti el a lötözött salátát vajmártásban, és amíg sül, addig ráadásként összedob egy pirított, hónapos retket is.
2014. április 03.
Videó
desszert
Citromos-vaníliás tejfölkoch
Mautner Zsófia ismét egy régi magyar, 1924-ben megjelent 'A jó házi konyha' című szakácskönyvből dolgozott fel egy egyszerű receptet, egy könnyű, habos-krémes, lágy ízű tejfölkochot készít, savanykás, fanyar málnás, fekete szedres öntettel tálalja.
2014. március 20.
Videó
hal
Káposztás harcsa
Dr. Simon Tamás dandártábornok a Közép-Tisza vidékének településeit járva összegyűjtötte a tájjelegű, hagyományos recepteket. Mautner Zsófia egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételt, Nagyrévből származó káposztás harcsát választott a rendhagyó receptgyűjteményből. Nagyrév Tisza-parti község, értenek a halakhoz.
2014. március 06.
Videó
Erdély
Gyergyói leves
Mautner Zsófia a magyar konyha sokszínű örökségéből válogat, most Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvéből a gyergyói levest főzi meg. Kicsit könnyít rajta, de a lényeg marad: tartalmas leves füstölt csülökkel, aszalt szilvával és kaporral.
2014. január 23.
Videó
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól