hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Élesztő! Itt a libanoni palacsinta
A katayefet Libanonban ramadánkor készítik, Mautner Zsófia szerint ez a világ egyik legzseniálisabb desszertje, ezért elkészíti a saját változatát, ricottával, szirup nélkül...
2013. május 09.
Mozaik
gasztronómia
Keverje a gyümölcsöt a szezonnal!
Mautner Zsófia egy tavaszias hangulatú gyömbéres-almás-epres pitét készít, de aki nem ezt a kombinációt szeretné kipróbálni, az színezze saját ízlése szerint a könnyen megjegyezhető alapreceptet, szezontól vagy hangulattól függően bármilyen gyümölcs-töltelékkel.
2013. április 25.
Mozaik
gasztronómia
Jégre tett fogások
Ehetnénk akár igazi halat is. A halkereskedő arra buzdítja a pultja előtt bizonytalankodókat, kérdezzenek nyugodtan, és ne meneküljenek a szupermarketek mirelit halrudacskáihoz.
2013. április 10.
Mozaik
húsvét
Combmutogató hentes
2013. március 28.
Mozaik
kiskereskedelem
A nagy sonkateszt: olcsó húsnak ízfokozott a leve
A vásárlók jó része nem tudja megkülönböztetni az igazi, minőségi sonkát az olcsó és inkább csak nevében sonka tömegterméktől – derült ki a Népszabadság szerkesztőségének vakkóstolásából. Az általunk összeválogatott hat sonka természetesen messze nem fedi a húsvéti kínálatban fellelhető több száz féle terméket, de a teszt során kipróbáltuk a hentesek által csak „népsonkaként” emlegetett, kilónként 700–900 forintos hústermékeket és az 1600–2200 forint közötti, minőséginek mondott árukat.
Munkatársainktól
2013. március 28.
Gazdaság
gasztronómia
A legjobb mexikói éttermek Pesten
Mautner Zsófia három mexikói éttermet ajánl, egy régi klasszikust, egy nemrég nyílt trendit, és végül egy vidám, barátságos helyet a forgalmas körútról. Színes étlapunkon guacamole, burrito, Chimichanga, taco, poppers és az érzékenyebbeknek egy pohár horchata.
2013. március 25.
Mozaik
gasztronómia
Piaci mustra Jeruzsálemben
2013. március 14.
Mozaik
gasztronómia
A természet viagráját kóstolgattuk
A jeruzsálemi piacon Mautner Zsófiát elragadta egy kofa, hogy rajta mutassa be termékeinek jótékony hatását.
2013. március 01.
Mozaik
gasztronómia
Kagylózunk Zsófival
Hogyan főzzünk kagylós ételeket? Mautner Zsófi megmutatja, milyen egyszerű elkészíteni, megenni.
2013. január 31.
Mozaik
gasztronómia
Bocuse d’Or: Megforgatott Rubik-gulyás
Először a furcsa csend és a feszült figyelem az, ami átsétálva a Bocuse d’Ornak is helyet adó, falu méretű lyoni Eurexpóban feltűnik az eredményhirdetés alatt. Hiába zár ma a híres gasztronómiai vásár, minden csarnokban a képernyőkre tapadnak kiállítók és látogatók, de még a pakoló személyzet is. Becsületbeli ügyről van szó, a franciák a legutóbbi szakács-világbajnoki döntőkben fokozatosan kiszorultak, legutóbb a dobogóra sem kerültek föl – így még érthetőbb a várakozás.
2013. január 30.
Mozaik
gasztronómia
Tekerjünk együtt
Finom, egészséges, egyszerű a vietnami tekercs, csak egy csomag ázsiai boltokban kapható rizspapír kell hozzá, és már csavarhatjuk is kedvenc zöldségeinket. A Babramegy gasztroblog és a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató szervezésében megrendezett I. Vietnami nyári tekercs fesztiválon megnéztük, hogyan lesz közösségi élmény a tekerés.
2013. január 17.
Mozaik
vendéglátás
Kivételesen korán lesz Torkos Csütörtök
Torkos Csütörtök, a féláras vendéglői akció hagyományosan a hamvazószerdát követő csütörtökön van, ami 2013-ban éppen február 14-e, ezért az országos programot rendkívüli időpontban, két héttel korábban rendezik meg. A szerelmesek napján ugyanis hagyományosan sokan mennek étterembe akció nélkül is.
2013. január 08.
Gazdaság
gasztronómia
Maradék lencséből salátaköltemény
Mautner Zsófia azoknak ajánl egy egyszerű receptet, akik túl sok lencsét vásároltak, de már unják a főzeléket. Kicsit törökös, kicsit ázsiai beütésű, ízekben változatos gránátalmás lencsesalátát készít pirított magvakkal. Finom lesz!
2013. január 03.
Mozaik
gasztronómia
Gyors karácsonyi harcsa Mautner Zsófitól
Nyakunkon a karácsony, ezért Mautner Zsófia egy egyszerű, harcsából vagy lazacból is készíthető ételt mutat be. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, karácsonyi halas receptjét, és NYERJEN egy kétszemélyes, egy alkalomra szóló meghívót a Chefparade csokikurzusára.
2012. december 20.
Mozaik
gasztronómia
Egy merő kanál az életük - Mautner Zsófival túráztunk
Itt a tél, de szerencsére megnyíltak az első levesbárok is, ahol forró, ízletes cékla, burmai csirke levessel vagy akár egy jó magyaros lecsó krémlevessel melegedhetünk. Mautner Zsófia és Szemere Katalin a legjobb levesezőket ajánlják.
2012. december 06.
Mozaik
gasztronómia
Gofri: retró édesség újratöltve
Mautner Zsófia mangóval, finoman roppanó kandiscukorral és nagyszemű sóval süti a gofrit, hogy lehessen izgulni, milyen ízű lesz a következő falat. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, "vaníliás süteményes receptjét", és NYERJEN egy kétszemélyes, egy alkalomra szóló meghívót a Chefparade csokikurzusára.
2012. október 25.
Archívum
turizmus
A toscanai pestókurzustól a szatmári kötött levesig
Szarvasgomba-vadászat, vasárnapi ebéd egy szatmári családnál, pestókurzus Liguriában: a gasztroturizmus ma már jóval többet jelent a borfesztiválnál. Bár (a gasztrofesztiválok kivételével) tömeges érdeklődésről egyelőre nem beszélhetünk, mind többen látnak fantáziát az ételek, italok élvezetéért megszervezett utazásokban, képzésekben.
2012. október 25.
Mozaik
könyvfesztivál
Mautner Zsófia frankfurti főzőshow-ja
Budapest Bites címmel főzőshow-t tart a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron vasárnap délelőtt a NolTv Chili a szembe című videosorozatából is ismert Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog és könyvek szerzője. A nemzetközi közönséget igyekszik meggyőzni: a magyar konyha a pörköltön és a gulyáson túl is ígéretes fogásokat tartogat.
Szemere Katalin
2012. október 13.
Mozaik
gasztronómia
Egy finn ugró étterem Pesten
A Wärssy finn pop up étterem esténként veszi át a Szabadság tér közepén található Hütte kávézó helyét. Az éttermet a Fiskars Wardshus konyhafőnöke és felesége vezeti. Magukkal hozták még a teljes design-t, a szalvétától az asztalig minden Finnországban, Fiskarsban készült.
2012. október 11.
Mozaik
gasztronómia
Diós szőlőragu - édesre, sósra
Itt a szőlőszezon, ezért most édes és sós ételekkel is működő diós sült szőlőragut készítünk, ami feldobja majd húsos ételeinket, isteni lesz grillezett sajtokkal vagy akár desszertként egy gombóc vaníliafagylalttal. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, "szőlős receptjét", és NYERJEN szakácskönyvet 21.000 FT értékben.
2012. szeptember 28.
Mozaik
5
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól