hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Jó napot, napfény!
Vidám dolog a menzára szaladgáló gyerekek közt megközelíteni a hazai gasztronómia egyik komoly műhelyét. A trattoriának helyet adó épület végében ugyanis közétkeztetés, a terasz szomszédságában pedig egy búfelejtő kocsma üzemel. E triptichon közepébe vetjük magunkat, éppen a vadonatúj tavaszi étlap bevezetésének első napján.
2013. szeptember 04.
Mozaik
gasztronómia
A jó öreg karosszék
Tizenhárom éve biztos pont a budapesti gasztroszíntéren a Két Szerecsen, és nemcsak a megbízható és sokszínű konyhája miatt, hanem mert szinte minden igényt ki is tud elégíteni. Kávézásra, egy gyors bisztróebédre vagy egy reprezentatív esti vacsorára is alkalmas, ha pedig kinyit a terasz, az élmény megsokszorozódik.
2013. szeptember 02.
Mozaik
gasztronómia
A befutott kecske
Tokajban jó elveszni, gondoljuk ezt a hóátfúvásos, furcsa tavaszi napok alatt, amelyeket ott töltünk. A 37-as út állapotáról korábban hallott rémes legendák nemhogy beigazolódtak, hanem felül is múlták a várakozásokat.De tántoríthatatlanul közelítünk Mád felé, ahol az elmúlt években megszületett, majd megerősödött egy újabb vidéki bástya, a Gusteau.
2013. augusztus 30.
Mozaik
utazás
Így készül a pikáns cukkini-savanyúság
A cukkini nem csak rántva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát.
2013. augusztus 29.
Mozaik
gasztronómia
Franciás bisztróstílus
Pethő Balázsnak, a Csalogány 26 séfjének sok magyar szakács köszönheti mesterségbeli tudásának fontos elmeit. A hallgatag, közszereplést kerülő séf főleg belsőségekben, húsokban, halakban és fagylaltokban nagy tudású. Ennek megfelelően az elvárások is nagyok vele szemben.
2013. augusztus 28.
Mozaik
gasztronómia
Hódító gasztroslágerek
Villány központjában, a Gere család borwellnesshoteljében működő étterem ízléses berendezésével, letisztult eleganciával fogadja a betérőt. A felszolgálók jól képzettek borügyben, de az ételek terén se vallanak szégyent, kedvességüket és szervilizmust nélkülöző szolgálatkészségüket pedig tanítani kellene.
2013. augusztus 26.
Mozaik
gasztronómia
Hús hússal
A hasonló nevű luxushentesüzlet után nem volt kétséges, hogy mi az étterem specialitása, természetesen a kiváló és főleg külföldi marhahúsok. Kellemes meglepetésként az angol séf azonban a mangalicától sem riad vissza. Egy hely, ami garantáltan nem a vegetáriánusok rohamára számít, hanem a tökéletesre sütött nagy hússzeletek rajongóira.
2013. augusztus 23.
Mozaik
gasztronómia
Ellentétes félidők
Rendkívül szimpatikus az a heroizmus, ahogy az Olimpia csapata egy isten háta mögötti, Keleti pályaudvar melletti alagsorban harcol a gasztroforradalom ügyéért. Lapzártánkkor ugyanakkor arról érkezett hír, hogy Takács Lajos séf mégis meghódítani készül a belvárost, leigazolt a Szent Istvén téri Laci!Pecsenye? konyhájára. Ottjártunkkor, noha nem tudhattuk, épp egy nagy korszak zárult le.
2013. augusztus 21.
Mozaik
gasztronómia
Egyértelműen
Jobban szituált helyen nem is lehetne vidéki étterem. A várfal tövében, a napsütötte déli kapuhoz vezető macskaköves kaptatón áll az Imola Udvarház és Borétterem. Az árkádos posztmodern fogadó és apartmanház épületéhez képest visszafogottan elegáns és urbánus étterem hírneve évek óta jó cégér, de nagy teher is lehet a konyhában. Mi is visszafojtott lélegzettel nyitunk be: vajon sikerül-e hozni a csúcsformát újra és újra?
2013. augusztus 19.
Mozaik
gasztronómia
Egy kis Moszkva
A várhegy aljában, az egykori Moszkva térhez közel, az Ostrom utcában megbújó Arany Kaviár jelene sokféle múltat is hordoz.Hisz éppúgy ott van az egykorvolt szuterénlakás falai között a XIX.századi orosz klasszikus regények lapjairól megelevenedő nagypolgári miliő, mint a nyolcvanas évek végének magyar underground luxusa.
2013. augusztus 16.
Mozaik
gasztronómia
Dinnye - ahogy még sosem
Mautner Zsófi újra megkeveri az ízeket - csirkéhez készít dinnyéből salátaköretet.
Gergely Márton
2013. augusztus 15.
Mozaik
gasztronómia
Családi csúcsok
Hiába a zord időjárás vagy a hétköznapi időpont, az encsi Anyukám Mondta ebédidőben jólesően tele van. Érződik, hogy nem csupán gasztroturizmusról van szó, használják és szeretik a helyiek is az éttermet. Mindeközben jeles gasztronómiai fesztiválokon hódít a Dudás fivérek műhelye, hordozható kemencéjükben sült malacukkal, pizzájukkal vagy pacalos fogásaikkal is igen népszerűek.
2013. augusztus 14.
Mozaik
gasztronómia
Bisztrókonyha felsőfokon
A Baldaszti Cafe&Bar Budapest egyik legelegánsabb részén, az Andrássy út elején működik. A belső térbe lépve a fehér fa, a fém és az üveg szentháromságára épülő dizájn fogadott bennünket egészen addig, amíg elég gyorsan át nem építették. Szinte alig léptünk ki, pár hét múlva máris robogott tovább a hely a legújabb belsőépítészeti trendek felé, miközben a konyhán is különös metamorfózisokra lettünk figyelmesek. Ottjártunkkor még csak a szemfülesek, később pedig a nagyközönség is értesülhetett róla, hogy a Babel korábbi séfje, a cégcsoporthoz tavaly átigazolt Pesti István főz az Andrássy úton.
2013. augusztus 12.
Mozaik
gasztronómia
Kitartóan ragaszkodó
Kevés olyan étterem van Magyarországon, ahol szinte teljesen ellentétben áll egymással az, amit a környezet sugall, és az, ami a tányérokra kerül. A budai Vár egyik középkori műemlék épületében – ódon és meglehetősen nyomasztó díszletek között – hosszú évek óta működő, kiegyensúlyozott minőségű konyhát vivő Alabárdos viszont ilyen.
2013. augusztus 09.
Mozaik
gasztronómia
Vissza a jövőbe
Retúrjeggyel távozott és tért vissza Mogyorósi Gábor séf a Hegedűs Gyula utcába. A Laci-vállalkozások frissen nyíló egységében, a bazilika melletti Laci?Pecsenyében is főzött egy darabig, de utána usgyi vissza a jól megszokott műhelybe. Úgy sejtjük, nem csak a vendégek örömére.
2013. augusztus 07.
Mozaik
gasztronómia
Nagylábon a Nagykörúton
A Royal Szálló oldalában helyet foglaló pesti Bock Bisztró a márkanév megalapozójaként 2004 óta működik, és Bíró Lajos vezényletével magabiztosan diktálja a tempót az új versenyzőknek.
2013. augusztus 05.
Mozaik
gasztronómia
Keleti csúcsok
A tavaly nyitott debreceni étterem vállaltan lett a környék első igazi elegáns, kifinomult szervizű helye, ám ezt a pozíciót gyorsan igyekeztek is némileg áthangolni, amikor ebédmenüt, kedvezményes árú debreceni menüt, uzsonnát kezdtek kínálni, hogy a tartózkodóbb vendégeket is becsalogassák az étterembe. Lássuk, milyen pályát futottak egy év alatt.
2013. augusztus 02.
Mozaik
gasztronómia
Dunsztja van! Így készül a paprikalekvár
2013. augusztus 01.
Mozaik
gasztronómia
A csend élét enni
A patinás római képtárak csendéleteit bámulva az ember eltűnődik, ették-e ezeket az ételeket egyáltalán, vagy csak lepingálták őket. Pizzát például alig látni. A Fausto’s egy ilyen képtár, és most az egyszer a festmények ehetők. Ráadásul bővül és költözik is a lassan húszéves étterem.
2013. július 31.
Mozaik
gasztronómia
Fesztelen harmónia
A Budapest belvárosában, az üzleti és turistanegyed határán, a Vigyázó Ferenc utcában megbúvó Mákban szinte napra pontosan egy éve séfváltás történt. Azóta egy fiatal és mégis sokat tapasztalt nő visz – ami pedig Budapesten bizony elég ritka – izgalmas, érdekes nemzetközi színvonalú konyhát.
2013. július 29.
Mozaik
3
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól