hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztro
Finom tavaszi főzelék a kastélyban
Igazi tavaszias, friss főzeléket készít spárgából, borsóból, karalábéból Feri, a főzelékes. A különleges főzeléket különleges helyszínen főzzük: a Nagytétényi Kastély teraszán. VIDEÓ!
2014. április 17.
Mozaik
Ausztria
Gyümölcsízű osztrák-magyar borbarátság
A bor és a gasztronómia az utóbbi időben iránytűként szolgál az utazások tervezésekor: egyre többen vannak azok, akik a kulináris élmény miatt keresnek fel egy-egy helyet, Magyarországon és Ausztriában egyaránt.
2014. március 15.
Mozaik
gasztronómia
A jó kávéhoz nem kell csodagép
Molnár Attila örökös magyar baristabajnok a Tamp & Pull Espresso Bárban megmutatja, milyen kávék népszerűbbek a téli évszakban. Füstbe borítja a "Smoke on a Black Water" nevű kávéját, rozmaringgal és vodkával ízesíti Herby Shot elnevezésű frissítőjét, Kovács Petra latte artist pedig dizájnos capuccino-t készít.
2014. február 27.
Mozaik
gasztronómia
Így készül a tökéletes kakaós csiga
Juhász Mihály, egykori jogász, az egyik csúcspékség, a Jacques Liszt vezetője felülírja a régi családi recepteket és megmutatja, hogyan készül az igazi, omlós kakaós csiga. A lényeg, mint mindig, most is a részletekben rejlik.
Gergely Márton
2014. február 13.
Mozaik
gasztronómia
Nincs népszerűbb Feri krumplifőzelékeinél
Egy tipikus téli főzeléket frissít fel Feri, a főzelékes: citromos-petrezselymes burgonyafőzeléket készít sajtos pattogatott kukoricával.
2014. január 30.
Mozaik
gasztronómia
Kalóriaszegény, ízgazdag
Csak kalóriában szegény, de ízekben gazdag Mautner Zsófi csípős-édes tonhalsalátája. Az is kiderül, a rögbin kívül mire lehet használni a pomelót, és hogyan készíthetünk alapöntetet csípős, édes, savanyú és sós ízanyagokkal.
2014. január 16.
Mozaik
gasztronómia
Csók mindenkinek: Itt az ünnepi fondü
Mautner Zsófia szerint a fondue az egyik legjobb karácsonyi étel, mert senkinek nem kell a konyhában órákig egyedül sütni-főzni, kényelmes, együtt körül lehet ülni, a mártogatni való ízlés szerint variálható. Megmutatjuk, mi kell a klasszikus francia fondue elkészítéséhez, milyen ital illik hozzá, kit mikor kell megcsókolni, fogyasztása közben.
2013. december 19.
Mozaik
gasztronómia
Győzedelmes Károly kenyere
Mautner Zsófi megsüti a franciák specialitását, amelyet egy középkori királyra vezetnek vissza.
2013. december 05.
Mozaik
gasztronómia
Feri, a főzelékes receptje édesburgonyára
Főzelékes Feri tormás-céklás édesburgonya-főzeléket készít egy Király utcai virágboltban. Feltétnek aprított pisztáciát és feta sajtot morzsol rá, ehető virággal díszíti.
2013. november 21.
Mozaik
gasztronómia
Kvasz sörrel, kvasz vodkával, kvasz kvasszal
A Világevő blogon meghirdetett orosz vacsorán megnézzük, milyen a szovjet időkből fennmaradt erjesztett gabonaital, a kvasz és a tárkony alapú tarhun, autentikus ételekkel ismerkedünk, mint a szeljodka, a borscsleves, a pelmenyi és végül a tejfölös sütivel, Tatjana kedvencével.
2013. november 07.
Mozaik
gasztronómia
Gírosz bőrrel vagy bőr nélkül jobb?
Mitől jó a gyros? Három étkezdében jártunk, a görög Kyros Gyros és Vasilis Gyros valamint a jordán Szezám Büfé szendvicseit kóstoltuk görög pitával, zsebes pitával és tortillával, krumplival és humusszal, bőrrel és bőr nélkül.
2013. október 24.
Mozaik
utazás
Kibírod a hét fogást?
A Design Hét keretén belül hétfogásos illatvacsorára voltunk hivatalosak a Béterv nevű belvárosi lakásétterembe. A tulajdonos a lime köré csoportosította az ételeket és főzés közben azt is elárulta, étkezés közben mennyire fontos a szaglás.
Gergely Márton
2013. október 10.
Mozaik
gasztronómia
Mit tud a reformkonyha?
A Chili a szembe! stábja ma három különböző irányzatot képviselő, viszonylag új helyet mutat be, egy gluténmentest, egy nyers kosztot árusítót és egy paleo üzletet, mind hármat kifejezetten kulináris szemszögből.
2013. szeptember 26.
Mozaik
gasztronómia
Kistérségi vendéglátó
A gasztroturisták pontosan tudják, hogy egy régió életéről – gazdálkodásáról, kultúrájáról, az ott élő emberekről – egy falu vagy egy kisváros éttermébe betérve tudhatjuk meg a legtöbbet. Ez persze csak akkor igaz, ha az étterem, amit kiválasztunk, nem csak egy kirakat. Sokkal inkább egy valódi közösségi tér.
2013. szeptember 18.
Mozaik
gasztronómia
Helyi értékek
A Rókusfalvy fogadó az elmúlt 10 évben már régóta kitört a titkos tipp kategóriából, nem utolsósorban a Budapestközeli borrégióban rendezett hangulatos fesztiválok miatt. De különösebb esemény nélkül is megér egy kirándulást a falusi idillel tarkított gasztronómiai élmény.
2013. szeptember 16.
Mozaik
gasztronómia
Valami vadság
A Vár alatt, a Tabán hűlt helyén, kitűnő és szó szerint kiemelt pozícióban, patinás saroképületben igyekszik a több évszázados történelmi hagyományt inspiratív fogásokban megfogalmazni ez a csendes eleganciával áthatott vendéglő.
2013. szeptember 13.
Mozaik
gasztronómia
Elkurvított söröket kóstoltunk
Megkóstoltuk a legfrissebb kézműves söröket, köztük a nukleáris hulladéknak nézett szilvás sört, a málnás Gribancot és a chilis Napalm-ot - a fesztivál győztes sörét.
2013. szeptember 12.
Mozaik
gasztronómia
Érett húszas
A mára vendéglátó-birodalommá növekedett Zsidai-művek első és egyetlen nagykorú intézménye a legstabilabb szereplője a Vár gasztronómiai mezőnyének. És ez nem csak a csodálatos díszletnek, az elvarázsolt kertnek köszönhető.
2013. szeptember 11.
Mozaik
gasztronómia
Új hús a piacon
Van már Pesten currascaria (suraskharia), ahol a délbrazil gaucho pásztorok lacipecsenyéjét sütögetik és szervírozzák nyárson. Autentikus latin-amerikai eszem-iszom – kifulladásig.
2013. szeptember 09.
Mozaik
gasztronómia
Mindentől ugyanannyira
étterme már jó ideje fix pont az országjáró gasztroturisták körében. De törzsvendégei mégsem a jó ízekért minden távolságot legyőző ínyencek, hanem a Dél-Koreából hazánkban, egészen pontosan Rácalmáson letelepedő és munkát vállaló koreaiak. Hiszen nekik is jár valami kis hazai.
2013. szeptember 06.
Mozaik
2
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól