hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
A legjobb helyek, a legjobb alkalmak
Az étteremválasztás összetett feladat: kivel mennénk és milyen alkalomból. Találunk-e csendes asztalt, ahol akár egy jegygyűrűt is át lehet nyújtani – erre a kérdésre még az asztalfoglalás előtt tudnunk kell a választ. Ehhez nyújthat segítséget alábbi szelekciónk.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A világ legjobb éttermei
Napjaink legjobb éttermeinek felkutatásához különböző fajsúlyú, de többékevésbé hiteles kalauzokat és listákat hívhatunk segítségül. Ezek közül is a legpatinásabb a konyha, az étel minőségét csillagokkal értékelő Michelin. A maximális három elérése nem sok étteremnek sikerül. A Vörös Kalauz legújabb New York-i kiadványa mindössze öt ilyen vendéglátóhelyet nevez meg: Daniel Boulud éttermét (Daniel), a Jean Georges-t, a Le Bernardint, a Masát, valamint Thomas Keller Per Séjét, akinek a The French Laundryja is a legjobbak közé tartozik.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Ami jár, az jár
A budapesti Osteria a Fausto’s kistestvére.Valamikor itt, a Dohány utcában próbálgatta szárnyait signore Fausto Di Vora, és hosszú évek munkája után, a gourmet közönség legnagyobb örömére, néhány utcával arrébb igazi csúcséttermet is nyitott. Így a kistestvér, az „út menti fogadó”, azaz osteria azt adhatja, ami a lényege: a bizonyítási kényszertől megszabadulva az olasz esszenciát, a mediterrán lazaság, könnyedség ízvibrációit.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Azonnali pálinka
Nem olyan hely ez, amelyre országjárás közben véletlenül rátalál az ember. De ha egyszer odatalált, valószínűleg hamarosan vissza is talál ide.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Biztos vonalvezetés
A Gerbeaud Ház éttermének felívelése mögött a konyhát vezető Szulló Szabina és Széll Tamás áll. A fiatal pár(os) a külföldön megismert színvonalat igyekszik meghonosítani a régi falak közt.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Corso – ízek utcája
Pécs sétálóutcájában, a Nemzeti Színház tőszomszédságában az Enoteca Corso étterem új séfet szerződtetett tavasszal. A váltást, úgy tűnik, sikerrel vette a konyha.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Családban az erő
A nyolcadik kerületnek erre a részére, a dísztelen Mosonyi utcába leginkább csak akkor vetődik az ember, ha célirányosan Rosensteinék vendéglőjébe tart.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Csodaszarvas?
Több mint háromszáz éve működik étteremként, ami azt is feltételezi, hogy folyamatos megújulásra van szükség. A legutóbbi 2009 őszén kezdődött, amikor a Lou Louból és a Csalogányból ismert Mogyorósi Gábor vette át a konyhát.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Díszlet nélkül
Az ország legjobb kínai étterme a kevéssé ismert Telepy utcában húzódik meg, a Ferencváros szívében, az Üllői útról egy sarokra. Névadója és tulajdonosa a televízióból jól ismert, mindig mosolygó Wang Quiang mester.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Dűlők között
A Sárga Borháznak szép, hívogató a neve. Nézi az ember a neten a délutáni napsugarak fényében fürdő barátságos épületet a domboldalon, ahová hűsítő fehérborok után kutatva tér be a látogató, és rögtön kedvet kap egy kiránduláshoz Tokaj-Hegyaljára.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Egy nyelvet beszélünk
A Váci utcában kirí a környezetből igényes megjelenésével a Babel Delicate portálja. Letisztult vonalakat, eleganciát sejtet, és nem is okoz csalódást a belépés után sem. Igényes dizájn, diszkrét fények, kifinomult egyszerűség honol.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Egyértelmű vonzódás
Már az étterem előtt álló autóparkból is látszik, hogy a hely a rózsadombi elit kedvelt találkozóhelye.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Életérzést vegyenek!
Amennyiben egy étterem sikerének mérőfoka az, hogy mennyire olajozottan működik, akkor nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a Déryné az ország legsikeresebb vendéglátó-ipari egysége.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Erdei bolyongás
Az élbolyba tartozik ez a trattoria, miközben több olasz étterem is nyílt vagy felfejlődött azóta, de a Toscana aránylag stabilan őrzi már kivívott helyét.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Érezzük a törődést
Aki Egerben jár, nehezen kerülheti el az Imolát, mely közvetlenül a vár alatt, az első udvarházban működik.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Étel és bor randevúja
Ha magyaros ételekről van szó, Bíró Lajos vendéglője egyértelmű választás. Pedig a közismert séf hosszú pályafutása alatt (többek közt: amerikai nagykövetség, Vörös Sárkány, Múzeum Kávéház) a kínai gasztronómián is pallérozódott, és más tájak ízei sem idegenek a konyháján. Az egyetlen csúcsétterem, ahol az adagok néha még a torkosabbakon is kifognak, és a jól bejáratott nagyágyúk mellett itt kéthetente új menüvel állnak elő.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Étterembe nem enni járunk
Legalábbis nem elsősorban enni. Elsőre furcsán hangozhat ez a kijelentés, de higgyék el, kedves Olvasók, ez így van. Ha nagyon éhesek, ne menjenek étterembe! Vagy egyenek előtte egy kicsit.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Fehérvári frissítő
Székesfehérvár történelmi belvárosában valami történik. A kedvesen kanyargó, macskaköves Jókai utca egyik földszintes házát már nyitott ajtaja és udvara is megkülönbözteti a többi épülettől.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Feltűnő kontraszt
A budai oldal legjobb vendéglőjét meglehetősen hangulattalan helyszínen találjuk. Némi túlzással szólva, napközis menzára emlékeztet. A hideg és homogén fényforrások zöldes szürkeséget kölcsönöznek a helyiségnek, és a tányérokon lévő rózsaszínt vagy sárgás színt is zöldes árnyalatba taszítják.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Festői rendetlenség
Az Andrássy út egyik legszebb részén, a Liszt Ferenc téri forduló előtt hívogat a Klassz. Komoly hírnevet szereztek innovatívnak mondott, mindazonáltal egyszerű ízekre építő konyhájukkal, másrészt a tér festőien komponált rendetlenségével, az egymásra halmozott borosládák torlaszolta közlekedőkkel.
2010. július 15.
Archívum
10
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól