hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Mautner Zsófia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Bombabiztos gasztroforradalom
A magyar gasztroforradalom bizonyosan nem a gulyáságyúról szól, de nem is a hagyományos magyar ételek sutba dobásáról. De még csak arról sem, hogy a legtrendibb fogás a posírozott szöcskeszárny volna konfitált pitypanggal.
Szemere Katalin
2016. január 03.
Kultúra
Chili a szembe
Málnás-kapros vargabéles
Mautner Zsófia erdélyi recept alapján készült vargabélessel búcsúzik a Noltv nézőitől. A tejfölös, túrós, tojásos masszával összekevert cérnametélt az ő verziójában szuflészerű, az eredetinél habosabb, lágyabb.
2014. szeptember 18.
Videó
Mautner Zsófia
Kubbeh leves
A Zsidó Nyári Fesztivál keretében a Courtyard Marriott City Center éttermében Mautner Zsófia “Jeruzsálem” címmel rendezett vacsoraestet. A menüt a jeruzsálemi Mahne Yehuda piac és az egyik kedvenc szakácskönyve Yotam Ottolenghi kötete ihlették. Volt hummusz, kubbeh leves és künefe.
2014. szeptember 11.
Videó
gasztronómia
Ecetes szilva
Itt a szilvaszezon, ezért Mautner Zsófia ecetes szilvát készít, mely savanyúságként nagyon jól illik húsokhoz, sültekhez. Két verziót is készít, az egyik hagyományosabb, a másik egzotikusabb, ázsiai ízesítésű.
2014. augusztus 14.
Videó
gasztronómia
Vargányás - kapros tarja
Az olasz konyhában nagy hagyománya van, de Mautner Zsófia régi magyar szakácskönyvben is talált hasonló ételeket, ahol a húst tejben áztatva sütik meg. Most ő is elkészíti a saját változatát, vargányával, kaporral. Ízorgia, egyszerűen.
2014. augusztus 01.
Videó
gasztronómia
Olténiai zöldbab buggyantott tojással
Mautner Zsófia egyik kedvenc nyári fogását, a hidegen és melegen is fogyasztható olténiai zöldbabot készíti el. Fogyasztható köretként sültekhez, de akár magában is. A buggyantott tojás nagyon jól illik a zöldséges ételekhez, ezért most egy olyan módszert is bemutatunk, mellyel garantáltan sikerül a látványos feltét.
2014. június 19.
Videó
gasztronómia
Pöszmétés húsgombóc
Ismét régi receptet újít fel Mautner Zsófia, most Simon Elemérné Bolemán Ilona Eredeti kunsági szakácskönyvéből készíti a pöszmétés húsgombócot. Friss, kicsit édes, kicsit savanyú
2014. június 12.
Videó
chili a szembe
Rakott krumpli, marcipános kolbásszal
A Gourmet Fesztiválon idén is összejöttek a legjobb magyar éttermek, Mautner Zsófi és Szemere Katalin a legjobb desszerteket kutatták fel, megkóstolják Rosenstein madártejét, a Gusteau barnavajas házi pitéjét, az Ikon édes rakott krumpliját, a Costes rákóczi túrósát, a Bábel feketeerdő-variációját és a Lamareda bodzás sajttortáját.
2014. június 05.
Videó
Chili a szembe
Tripla epres-habos torta
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal egy igazi szezonális desszertet, a szamóca lepényt választja Kugler Géza Házi Cukrászat című, 1800-as évek végén megjelent könyvéből.
2014. május 08.
Videó
Cigány
Káposztás tuskó a cigány konyhából
Mautner Zsófia ismét egy régi receptet újít fel, ezúttal a cigány konyhából merít ihletet. Szigeti Andor Népi konyha című könyvéből a káposztás tuskót készíti el. Fantasztikusan néz ki, a könyv köretnek ajánlja, de szerintünk kiadós önmagában is, hideg tejföllel a gyerek is imádni fogja.
2014. április 10.
Videó
gasztronómia
Lötözött saláta, pirított retek
Mautner Zsófia a magyar gasztronómia Bibliájából, Czifray István szakácskönyvéből készíti el a lötözött salátát vajmártásban, és amíg sül, addig ráadásként összedob egy pirított, hónapos retket is.
2014. április 03.
Videó
desszert
Citromos-vaníliás tejfölkoch
Mautner Zsófia ismét egy régi magyar, 1924-ben megjelent 'A jó házi konyha' című szakácskönyvből dolgozott fel egy egyszerű receptet, egy könnyű, habos-krémes, lágy ízű tejfölkochot készít, savanykás, fanyar málnás, fekete szedres öntettel tálalja.
2014. március 20.
Videó
hal
Káposztás harcsa
Dr. Simon Tamás dandártábornok a Közép-Tisza vidékének településeit járva összegyűjtötte a tájjelegű, hagyományos recepteket. Mautner Zsófia egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételt, Nagyrévből származó káposztás harcsát választott a rendhagyó receptgyűjteményből. Nagyrév Tisza-parti község, értenek a halakhoz.
2014. március 06.
Videó
sajt
Ünnepi fondue
Mautner Zsófia szerint a fondue az egyik legjobb karácsonyi étel, mert senkinek nem kell a konyhában órákig egyedül sütni-főzni, kényelmes, együtt körül lehet ülni, a mártogatni való ízlés szerint variálható. Megmutatjuk, mi kell a klasszikus francia fondue elkészítéséhez, milyen ital illik hozzá, kit mikor kell megcsókolni, fogyasztása közben.
2013. december 19.
Videó
gasztronómia
Karácsony-illatú, francia kenyér
Mézes-fűszeres, nem túl édes kenyeret süt Mautner Zsófi. A karácsony-illatú (francia) pain d'épices isteni vajjal és narancsdzsemmel, de a legfinomabb sós pástétommal, különösen libamájjal.
2013. december 05.
Videó
Chili a szembe
Három fogás körtéből
Mautner Zsófia három fogásos ebédet készít körtéből. Az előétel gorgonzolakrémes palacsinta karamellizált körtével, a kacsamellet körtés-olajbogyós salsával tálalja, a desszert pedig egy egyszerű, körtés-mogyorókrémes sütemény.
2013. november 14.
Videó
Mautner Zsófia
Vörösboros spagetti
Mautner Zsófia vörösborban főzi a tésztát, az ízben és látványban is különleges, már-már bizarr, vörös színű spagettit pirított császárszalonnával, petrezselyemmel tálalja.
2013. október 31.
Videó
szilva
Nyárvégi szilvatorta
Mautner Zsófia abból a gyümölcsből készít tortát, ami mellett a legtöbb háziasszony elmegy a piacon.
2013. augusztus 22.
Videó
chili
Dinnye - ahogy még sosem
Mautner Zsófi ezen a héten is megkeveri az ízeket - dinnyékből készít salátát, amelyet pikáns öntettel és csirkenyárssal kínál.
2013. augusztus 15.
Videó
gasztronómia
Gulyás hot dog, táj gulyás
A 2013-as Gourmet Fesztiválon Mautner Zsófia gulyásvariációkat mutatott nekünk: a Borkonyha ázsiai ihletésű "táj" gulyását, a Costes Étterem hagyományos gulyását és az Ikon Étterem által készített gulyás hotdogot.
2013. június 06.
Videó
1
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól