hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Nem görög: forog
Csak apai ágon görög származású Kyrou Alexandra, gírosz étteremtulajdonos. A második világégés utáni görög polgárháborút követően telepítették ki nagyszüleit az országból.
Szemere Katalin
2013. november 24.
Mozaik
gasztronómia
Ételrendelés á la magyar
A magyarok még mindig rajonganak a pizzáért, legtöbbször ezt az ételt rendelik, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy a virágkorát élő hamburger mellett teszik le a voksukat, derül ki a Foodpanda ételrendelő oldal adataiból.
2013. november 23.
Mozaik
Szingapúr
Émelyítő a durián csókja
A felhőkarcolók közötti apró utcákban füstfelhő fogadja az étkezni vágyókat: Szingapúr szívében készül az indonéz eredetű satay.
Veres Dóra
2013. november 23.
Mozaik
egészség
Élelem és érzelem
A WHO előrejelzése szerint az évtized végére a depresszió lesz a második leggyakoribb betegség a Földön. A fejlett világban élők közel felét életében legalább egyszer személyesen érinti pszichés probléma vagy szenvedélybetegség. Sokan a táplálkozást teszik ezért felelőssé.
2013. november 21.
Mozaik
gasztronómia
Feri, a főzelékes receptje édesburgonyára
Főzelékes Feri tormás-céklás édesburgonya-főzeléket készít egy Király utcai virágboltban. Feltétnek aprított pisztáciát és feta sajtot morzsol rá, ehető virággal díszíti.
2013. november 21.
Mozaik
gasztronómia
Körte, minden mennyiségben
2013. november 14.
Mozaik
gasztronómia
Ismét TableFree Éttermi Napok a fővárosban
Ismét kedvezményes áron kínálja különleges menüit a főváros számos étterme a TableFree Étterem Napok keretében november 22. és 29. között.
Veres Dóra
2013. november 10.
Mozaik
gasztronómia
Kvasz sörrel, kvasz vodkával, kvasz kvasszal
A Világevő blogon meghirdetett orosz vacsorán megnézzük, milyen a szovjet időkből fennmaradt erjesztett gabonaital, a kvasz és a tárkony alapú tarhun, autentikus ételekkel ismerkedünk, mint a szeljodka, a borscsleves, a pelmenyi és végül a tejfölös sütivel, Tatjana kedvencével.
2013. november 07.
Mozaik
gasztronómia
Furcsa, de finom: vörösboros spagetti
2013. október 31.
Mozaik
verseny
Molnár Gábor nyerte a legrangosabb hazai séfversenyt
Az V. Hagyomány és Evolúció verseny utolsó szakaszába 14 séf jutott be, s bár a mezőny erős volt, végül a müncheni Geisel's Vinothekban dolgozó Molnár Gábor kerekedett felül – írta meg a Táfelspicc.
2013. október 28.
Mozaik
Németország
Iparág épült a találmányára, de nem gazdagodott meg
Meghalt a Nyugat-Berlinben negyvenegy éve kifejlesztett török gyorsétel, a döner feltalálója. Kadir Nurman nyolcvanévesen hunyt el a német fővárosban.
2013. október 27.
Mozaik
biotermékek
Kíméletesen telepakolva
Talán mindenki életében eljön a pillanat, amikor a vasárnapi ebéd felett elmereng azon, mi gőzölög a tányérjában. A „Hogy kerül a répa az asztalra?” kérdéskör kezdte el foglalkoztatni 2005 környékén azt a néhány környezettudatos fiatalt, aki a vasárnapi ebéd után felkereste a fővároshoz közeli, megbízhatónak mondott termelőket.
2013. október 26.
Mozaik
gasztronómia
Gírosz bőrrel vagy bőr nélkül jobb?
Mitől jó a gyros? Három étkezdében jártunk, a görög Kyros Gyros és Vasilis Gyros valamint a jordán Szezám Büfé szendvicseit kóstoltuk görög pitával, zsebes pitával és tortillával, krumplival és humusszal, bőrrel és bőr nélkül.
2013. október 24.
Mozaik
televízió
Stahl Juditot mindenki ismeri, de Jamie a kedvenc
A hazai internetezők közül szinte mindenki ismeri Stahl Juditot, ám Nigella Lawson neve hiába cseng kevésbé ismerősen, pozitívabban ítélik meg személyét. A király azonban a „pucér szakács” maradt, a többségnek ő a kedvence.
2013. október 24.
Mozaik
Párizs
Párizsi tarhonya
Biztos, hogy tarhonya? – adódik a kézenfekvő kérdés, amikor először böngésszük a december közepéig kínált magyar menüt a párizsi Musée d’Orsay-ban. Persze érdemes korábbról kezdeni a kutakodást, hiszen az apropó a héten megnyílt nagyszabású magyar tárlat, az Allegro Barbaro.
2013. október 19.
Mozaik
gasztronómia
Reflektorfényben a sárgaborsó
2013. október 17.
Mozaik
gasztronómia
Színpadra termett sárgaborsó
Nem mindennapi főzőhelyszínen, a Centrál Színház színpadán készített joghurtos-lime-os sárgaborsó-főzeléket kolbászropogóssal Szatmári Ferenc, azaz Feri, a főzelékes. Az ételt a színház munkatársainak tálaltuk.
2013. október 17.
Videó
gasztronómia
Kürtöskalács fesztivál lesz a hét végén
Faszénen vagy olajban sütött, hagyományos és többféle ízesítésű mellett számos különleges kürtőskalács mutatkozik be az első Kürtőskalács fesztiválon, amely péntektől vasárnapig várja a látogatókat a budapesti Városháza Parkban.
2013. október 11.
Mozaik
rivalda
Befőtt-túra
A befőttesüvegek tartalma általában egyszerű, kivéve ha a párizsi Boco kerül szóba. Kevesen gondolnák, hogy egy teljes gourmet menüsor is elfogyasztható akár befőttesüvegből is. A Ferniot fivérek, Albert és Vincent nemcsak álmodoztak erről, meg is valósították.
2013. október 06.
Mozaik
rivalda
Tündér árnyak közt
Nyitvatartási idő itt nincs, de a helynek azért megvannak a saját törvényei. A Calgary Antik Drink Bar, népszerű nevén a Tündérbár belül leginkább egy török bazárt idéz. A vitrinből porcelánbabák tartják szemmel a betérőt, hátul egy pianínó várja, hogy valaki megszólaltassa. A sötét sarkokban elmúlt korok szellemei gubbasztanak. A tulajdonos, Szabó Viktória (képünkön) jóban van az emlékekkel, az italok mellé hihetetlen történeteket kínál.
2013. október 05.
Mozaik
15
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól