galéria megtekintése

Élőben néznék, ahogyan elveszítjük a pénzünket

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 27. számában
jelent meg.


Ábrahám Ambrus
Népszabadság

A jelenleginél is komolyabb sportfogadói helyszínekké alakítana egyes lottózókat a Szerencsejáték Zrt. Ismereteink szerint olyan fejlesztésen dolgozik a vállalat, amely következtében több lottózóban a TippMix játékon immár élő fogadást is lehetne kötni.

Érdemi fejlesztéseken dolgozik a Szerencsejáték Zrt., amely következtében például több komoly sportfogadási múlttal rendelkező országban ismert fogadóirodákhoz hasonló helyekké válhatnának egyes lottózók. Ismereteink szerint a közeljövőben – akár már augusztusban – az ország számos lottózójába telepítenének olyan készülékeket, amelyek segítségével a játékosok sportmérkőzések tucatjait tudnák élőben követni.

Ez a beruházás – forrásunk szerint – többi között azt a célt szolgálja, hogy a TippMix játékon egyes eseményre ezek után élő fogadást is lehessen kötni a lottózóban.

Úgy tudjuk, az állami szerencsejáték-szervező alapjaiban szeretne hozzányúlni a TippMix kínálatához, s ezt jelentősen szeretné bővíteni. Hogy ez a változás mennyiben érinti a fogadásokat kezelő alkalmazottak, szakértők számát, arról forrásunk nem beszélt, mint ahogy arról sem, hogy az élő fogadás lehetősége például befolyásolná-e az ilyen játékot kínáló lottózók nyitva tartását.

 

A Szerencsejáték Zrt. ezen törekvése akkor válik igazán érthetővé, ha a társaság tavalyi üzleti beszámolóját nézzük át. A meghatározó játékok forgalma az előző évhez képest jellemzően stagnált vagy kicsiny mértékben növekedett. Kivételt jelentenek azonban a sportfogadási termékek. Ugyan tavaly labdarúgó-világbajnokságot rendeztek – ami klasszikusan az egyik legnagyobb fogadásgeneráló torna –, ám ezzel együtt is szembetűnő az a fejlődés, ami a sportfogadási piacon összejött a cégnél.

A TippMix forgalma közel 40 százalékkal, a Góltotóé csaknem 70 százalékkal, míg az internetes felületen működő TippMixpro.hu árbevétele több mint 230 százalékkal ugrott meg. (Utóbbihoz azért az hozzátartozik, hogy a játék 2013 májusában indult, így a tört év miatt a két időszak forgalmának összehasonlítása nem feltétlen korrekt.) A számokból ugyanakkor az is látszik, hogy a TippMix a növekedés révén elért 88,5 milliárd forint tavalyi árbevételével messze a legnépszerűbb játék volt a Szerencsejáték Zrt. kínálatában. A második helyen szereplő ötös lottó például „csak” 50,7 milliárd forint forgalmat tudott összehozni. Ennek tükrében már érthető, hogy miért kíván újabb fejlesztéseket végrehajtani a társaság ezen a játékán.

Nagy lépés előtt áll az állami tippelde
Nagy lépés előtt áll az állami tippelde
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Az üggyel kapcsolatban kerestük az állami monopóliumot is, a cég sajtóosztályán annyit közöltek, hogy a TippMixpro sikere és a fogadói visszajelzések arra ösztönözték a céget, hogy a lottózókban elérhető TippMix-fogadások továbbfejlesztését is napirendre tűzzék. A válasz szerint munkatársaik

dolgoznak azon, hogy jelentősen bővüljön a fogadható események száma, még több sportág és bajnokság legyen egyidejűleg elérhető.

Az a cél, hogy a Tippmixprónál megismert fogadási lehetőségek minél nagyobb része a lottózókban is elérhetővé váljon. Egyéb részletet azonban nem kívántak közölni, csak annyit tettek hozzá az előzőekhez, hogy a Tipp-Mix megújulásának pontos részleteiről és időpontjáról a sajtót és a közvéleményt időben tájékoztatják majd.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.