galéria megtekintése

Trükkel akartak Vajnáék szakembert szerezni az RTL-től

12 komment


M. László Ferenc

Rafinált megoldást eszelt ki a TV2 az RTL-esek elszipkázására. Ám hiába a magasabb fizetés, eddig kevesen álltak kötélnek.

Továbbra sem tett le arról a nézettségi hátrányát ledolgozni akaró TV2, hogy a piacvezető kereskedelmi tévétől hódítson el szakembereket. Több forrásból is megerősített információink szerint nemrég az RTL legnépszerűbb szórakoztató műsorainak vágóit, utómunkákért felelős producereit keresték meg magasabb fizetést ajánlva. Végül a német hátterű tévétársaság ellenajánlatokkal megtartotta munkatársait.

Április elején még sikerrel járt a filmügyi kormánybiztos, Andrew G. Vajna tulajdonában lévő tévé, amelynek vezérigazgatója az a Dirk Gerkens, aki korábban az RTL Klubot vezette. Akkor a TV2 öt szakembert csábított át az RTL kábeladóitól. Erre szükségük is volt, hiszen akkoriban dolgozták ki az új kábelstraté­giájukat, eldöntve, hogy hét új csatornát indítanak, a meglévők közül kettőt átneveznek (a Fem3-at ­Prime-ra, a Pro4-et Mozi+-ra), egyet pedig átpozicionálnak (Super TV2). Így a tervek szerint hárommal több adójuk lesz, mint amennyije az RTL-csoportnak van. A teljesen új csatornák elindítása rengeteg pénzbe kerül, de munkaerőigényes is: szükség van olyan adásszerkesztőkre, akik kézben tartják a műsorfolyamot, kapcsolják a reklámblokkokat, adásba küldik a filmeket.

Úgy tudjuk, az öt dolgozó átcsábítására rafinált trükköt vetett be a TV2. Akkorra igazították a leigazolásukat és a felmondásukat az RTL-nél, amikor a konkurens tévé teljes vezetősége kiutazott a Cannes-ban tartott MIPTV nevű szakmai vásárra. „Néhány kolléga valóban távozott, de pótoltuk őket” – mondta a Népszabadságnak az RTL vezérigazgató-helyettese és programigazga­tója. Kolosi Péter szerint pár nap alatt kezelte a helyzetet a tévé vezetése.

 
Gönczi Gábor és Marsi Anikó, a Tények két új arca
TV2

Az újabb igazolási kísérletek ­arra utalnak, hogy a TV2-nél még mindig szakemberhiány van. Dirk Gerkens pedig főleg a piacvezető cégtől próbál igazolni olyan dolgozókat, akikben megbízik. A TV2 decem­beri tulajdonosváltása után a sajtó arról cikkezett, hogy más műsorvezetőket, így Istenes Bencét és Lilut is megkörnyékezték, de náluk sem jártak sikerrel. A tévé eddigi legnagyobb fogása egyébként a Fókusz műsorvezetője, Gönczi Gábor, illetve a Heti hetes szereplője, Ábel Anita volt, igaz, az utóbbi nem is volt a vetélytárs szerződéses alkalmazottja.

A nagyobbik kereskedelmi tévé már tavaly megpróbálta elejét venni munkatársai elcsábításának. A verseny éleződésének köszönhetően az utóbbi hónapokban ­szakemberhiány alakult ki a tévés piacon. Ugyanis nemcsak az RTL és Vajna tévéje gyárt több műsort, de a többi társaság is – így a Co­medy Centralt tulajdonló Viacom vagy a Viasat cége, a Sony – rákapcsolt: felismerték, a magyar nézők a filmsorozatoknál jobban szeretik a hazai gyártású show-műsorokat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.